Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie weekends werken op E313 richting Hasselt

Drie weekends werken op E313 richting Hasselt

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

E313

Tijdens drie weekends in september zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uitvoeren op de E313 ter hoogte van de rotonde in Wommelgem. In de richting van Hasselt worden enkele brugvoegen in het wegdek vernieuwd. Vlak voor de zomer werden er op deze locatie al voorbereidende werken uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden wordt er hinder verwacht voor het verkeer richting Hasselt.   

Wat en waarom?

Vernieuwing brugvoegen tijdens 3 weekends

Op de E313 ter hoogte van het op- en afrittencomplex Wommelgem (18) zijn enkele brugvoegen aan vernieuwing toe. De werken worden gespreid over dit weekend en over de laatste twee weekends van september. Er wordt telkens gewerkt van vrijdagavond 20.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur.

  • Fase 1: weekend 4 en 5 september
  • Fase 2: weekend 18 en 19 september
  • Fase 3: weekend 25 en 26 september

Timing en impact?

Hinder richting Hasselt

De werken worden tijdens weekends uitgevoerd om de hinder voor het verkeer zo beperkt mogelijk te houden. Ter hoogte van de werken aan het op- en afrittencomplex van Wommelgem wordt evenwel hinder verwacht voor het verkeer richting Hasselt. Overdag moet het verkeer er over twee rijstroken passeren. ’s Nachts wordt dit teruggebracht tot één rijstrook. Ter hoogte van de werfzone geldt er een snelheidsbeperking van 70 km/u.

De op- en afritten van het complex Wommelgem blijven quasi steeds bereikbaar tijdens de werken. Enkel de oprit Wommelgem richting Hasselt wordt tijdens het eerste weekend ’s nachts afgesloten tussen 21u en 09u. Het verkeer voor de oprit volgt dan een omleiding via de N12 naar de oprit Antwerpen-Oost aan de Noordersingel in Antwerpen.

Voor het verkeer op de E313 richting Antwerpen is er geen hinder.

 

Opgelet, werken aan brugvoegen zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer en/of koude temperaturen kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele informatie is steeds beschikbaar op deze webpagina.