Overslaan en naar de inhoud gaan

E40 tussen Sint-Denijs-Westrem en Zwijnaarde: plaatsen geluidsschermen

E40 tussen Sint-Denijs-Westrem en Zwijnaarde: plaatsen geluidsschermen

Algemeen Overzicht

Datum

Status

In Studie

Plaats

Weg

E40

In 2023 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de vernieuwing van de geluidsschermen op de E40 tussen het op- en afrittencomplex in Sint-Denijs-Westrem en de verkeerswisselaar in Zwijnaarde. Deze plaatsing zal gebeuren in combinatie met de aanleg van weefstroken.

Wat en waarom?

Tijdens de geluidsstudie waarbij de lengte en de hoogte van de nieuwe schermen zijn bepaald, werden er ook geluidsmetingen aan de beide zijden van de autosnelweg uitgevoerd. Uit deze studie bleek dat de huidige geluidsschermen nog voldoen, maar dat er ruimte is voor verbetering. Nieuwe geluidsschermen kunnen de geluidsdruk nog verder doen afnemen. Daarom investeert AWV in langere en hogere geluidsschermen. Deze aanpassing zal de leefbaarheid in de wijken rondom de E40 ten goede komen. 

geluidsschermen E40

Timing en impact?

De uitvoering van de werken komt na de renovatie van het viaduct in Gentbrugge. Beide werven samen uitvoeren zou te veel verkeershinder veroorzaken in de Gentse regio. In afwachting van de plaatsing van nieuwe schermen blijven de huidige staan.