Overslaan en naar de inhoud gaan

Enkelrichtingsverkeer op Geelsebaan in Retie richting Geel

Enkelrichtingsverkeer op Geelsebaan in Retie richting Geel

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

N118

Wat en waarom?

Werken Fluvius aan elektriciteitsnet

In 2021 bouwen Engie en Storm 6 nieuwe windturbines ten zuiden van de E34 in Retie. Om het elektriciteitsnet daarop voor te bereiden, legt Fluvius 12 kilometer bijkomend net aan. 

Timing en impact?

Enkelrichtingsverkeer op Geelsebaan

Van 4 januari tot eind februari 2021 zullen de werken ook hinder veroorzaken op de Geelsebaan (N118) tussen Retie en Geel. 

In de richting van Geel zal de Geelsebaan van de Nieuwstraat tot de Avoortstraat enkelrichting worden voor alle verkeer. Er wordt plaatselijk een omleiding voorzien:

  • Fase 1 tussen Avoortstraat en Bergenstraat (04/01/2021 – 29/01/2021): omleiding autoverkeer vanuit Geel gebeurt via Dessel
  • Fase 2 tussen Bergenstraat en R18 (29/01/2021 – 26/02/2021): omleiding voor autoverkeer vanuit Geel gebeurt via Bosend en Meierend
  • Fietsers maken gebruik van een (belijnd) dubbelrichtingsfietspad langs de Geelsebaan (zijde waar er niet gewerkt wordt). Om dit smalle fietspad toch enigszins te ontlasten wordt er voor de fietsers die vanuit de richting Geel komen, een alternatieve omleiding voorzien via Bosend – Lage Weg – Hoogstraat (tijdens fase 1) of via Bergenstraat – Bosstraat – Lage Weg – Hoogstraat (tijdens fase 2).

Meer info

Meer informatie over de werken van Fluvius kan je terugvinden op de website van de gemeente Retie.