Overslaan en naar de inhoud gaan

Groot onderhoud voor brug in knooppunt E40 / E314 in Heverlee

Groot onderhoud voor brug in knooppunt E40 / E314 in Heverlee

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

E40

UPDATE 14/09/21: momenteel werkt de aannemer op de weghelft van de E40 in de rijrichting van Brussel. Het verkeer dat vanuit Luik naar Brussel rijdt, moet ter hoogte van de werf naar rechts uitwijken. Deze verkeerssituatie (zie "fase 1" hieronder) zal nog tot eind oktober 2021 duren. In de wintermaanden zal de aannemer aan de onderkant van de bruggen werken en zal er geen hinder zijn op de snelweg. Vanaf maart 2022 tot in de zomer (juli of augustus) van 2022 zal de aannemer opnieuw op de bovenkant van de brug werken, dit keer echter op de weghelft in de rijrichting van Luik ("fase 2" hieronder). 

Wat en waarom?

Brug volledig gestript

De brug krijgt op een zestal maanden een groot onderhoud. Ze wordt gestript tot op het beton, de aannemer voert herstellingen uit aan het beton en daarna vernieuwt hij de waterdichting en de volledige wegopbouw.

Timing en impact?

Werken in twee fases

Wegen en Verkeer voert de werken in fasen uit, zodat de weggebruiker zo weinig mogelijk hinder ondervindt. 

Fase 1 (maart 2021 - september 2021)

  • Wat? In een eerste fase werkt de aannemer op het deel van de brug waar het verkeer rijdt dat van de E314 (vanuit Lummen) komt en invoegt op de E40 richting Luik. In die eerste fase zal de aannemer ook werken aan de andere kant van de brug, waar het verkeer richting Brussel rijdt. Daar zal hij achter de vangrail al onderhoudswerken doen, zodat die zone in de tweede fase kan gebruikt worden om tijdelijke rijstroken aan te leggen.
  • Hinder? In deze eerste fase van de werken zal er nauwelijks hinder zijn voor het verkeer. 

 

Fase 2 (maart 2022 - augustus 2022)

  • Hinder? Vanaf 1 mei zal het verkeer richting Brussel maar over twee rijstroken beschikken. Daardoor zullen de wachttijden in de ochtendspits oplopen. In de rijrichting van Luik blijven er drie versmalde rijstroken in gebruik. 

De situatie op de E40 van begin mei tot midden september. Klik op de knop rechtsboven om de afbeelding te vergroten.