Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N70

Fase 3 - van 27 oktober tot eind november

Vanaf maandag 27 oktober starten de nutsmaatschappijen met werken op de Antwerpsesteenweg vanaf de overzijde van de Drieselstraat tot en met  de Orchideestraat.   Daarbij werken ze zowel op het fietspad als op de rijweg in de richting van Lochristi. Deze fase die duurt tot eind november zal voor veel hinder zorgen omdat verschillende afslagbewegingen beperkt of niet meer mogelijk zijn. Hieronder vindt u een overzicht van de verkeerssituatie.

  De omleidingen gedurende de derde fase van de nutswerken aan de Antwerpsesteenweg in Oostakker

  Verkeerssituatie vanaf 27 oktober

  Voetgangers
  Geen extra hinder. Wie de bus wil nemen aan de halte Oostakker Eisenhowerlaan zal dit wel moeten doen aan de aangepaste halte buiten de werfzone.

  Fietsers
  Wie met de fiets van Gent naar Lochristi rijdt volgt een omleiding via de Herman Teirlinckstraat, de Pijkestraat, de Voordestraat  en de Sparrenlaan.  Fietsers in omgekeerde richting ervaren geen hinder op hun traject.

  Gemotoriseerd verkeer
  In beide richtingen is er doorgang langs de werf over één rijstrook. Daarnaast zijn bepaalde bewegingen aan de kruispunten niet meer mogelijk.

  •  van Gent naar Lochristi
   • Verkeer van Gent richting Lochristi kan op het kruispunt Groenstraat  niet meer links afslaan naar de Groenstraat.  Hier geldt een omleiding via de Hollenaarstraat. Hiervoor wordt het kruispunt met de Hollenaarstraat uitgerust met bijkomende voorsorteerpijlen en vooraankondigingsborden.
   • Verkeer van Gent naar Lochristi kan op het kruispunt met de Drieselstraat  niet meer links afslaan naar de Drieselstraat. Hier geldt een omleiding via de Palingstraat en de Smalle Heerweg.
  • van Lochristi naar Gent kan je op het kruispunt met de Orchideestraat niet meer links afslaan naar de Orchideestraat (/ oprit R4). Dit verkeer moet de oprit R4 richting Zelzate gebruiken en aan het rondpunt van Schansakker de keerbeweging te maken naar de overzijde van de R4 richting Oostakker -> Destelbergen/ E17 / E40
  • Aan de afrit van de R4 komende uit de richting van de E17 naar de Antwerpsesteenweg richting Drieselstraat/Gent gebeurt de linkse afslagbeweging naar Drieselstraat / Gent over één rijstrook in plaats van twee.  
  • De aansluiting met de Orchideestraat wordt eveneens in capaciteit gehalveerd van twee naar één rijstrook voor aan - en afrijdend verkeer. 

  Fase 4 - van 22 november tot eind december 2021

  Vanaf maandag 22 november verschuiven de werken van de nutsmaatschappijen naar de zone tussen de Herman Teirlinckstraat en de Orchideestraat in de rijrichting van Lochristi. Daarbij wordt gewerkt zowel op het fietspad als op de rijweg in de richting van Lochristi. Deze fase duurt enkele weken. Dat betekent ook dat de verkeerssituatie wijzigt.

   

  ok

  Verkeerssituatie vanaf 22 november

  Vanaf maandag 22 november verschuiven de werken van de nutsmaatschappijen naar de zone tussen de Herman Teirlinckstraat en de Orchideestraat in de rijrichting van Lochristi. Daarbij wordt gewerkt zowel op het fietspad als op de rijweg in de richting van Lochristi. Deze fase duurt enkele weken. Dat betekent ook dat de verkeerssituatie wijzigt.

  Voetgangers

  Voetgangers kunnen niet passeren en moeten naar de overzijde van de weg (kant onpare huisnummers van de N70) met behulp van de bestaande zebrapaden
   

  Fietsers

  Van Lochristi  naar Gent
  Fietsers volgen een omleiding via de Groenstraat, Wildebrake en de Kouterbosstraat zodat we voldoende ruimte hebben voor de hulpdiensten en  voor het gemotoriseerd verkeer ter hoogte van de werfzone.
   
  Van Gent naar Lochristi
  Fietsers volgen een omleiding via de Herman Teirlinckstraat, de Pijkestraat, de Voordestraat  en de Sparrenlaan. 
   

  Openbaar vervoer

  De werfzone tijdens deze fase heeft geen impact op bushaltes
   

  Gemotoriseerd verkeer

  Van Lochristi naar Gent
  Verkeer kan niet meer links afslaan naar de Herman Teirlinckstraat en moet een omleiding volgen via de Pijkestraat naar de Herman Teirlinckstraat.
   
  Van Gent naar Lochristi
  Verkeer kan niet meer links afslaan naar de Groenstraat en moet de omleiding volgen via de Hollenaarstraat, de Krijtestraat en de Groenstraat.
   

  Flankerende maatregel

  Om sluipverkeer tegen te gaan in woonwijken en op de fietsomleiding blijft de verkeersfilter ter hoogte van de Voordestraat ook tijdens deze fase van kracht.