Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg Antwerpsesteenweg (N70) aan op- en afritten R4

Timing en impact

Timing en impact

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N70

Timing van de werken

In augustus 2021 gaan de nutswerken van start. Dan gaan de nutsmaatschappijen aan de slag om hun leidingen voor water, gas, elektriciteit en telecommunicatie te vernieuwen.

In maart 2022 starten de wegen- en rioleringswerken. Ze zullen ongeveer 2 jaar duren.

Omleiding gemotoriseerd verkeer

Door deze werken in een aantal fases uit te voeren, blijft gemotoriseerd verkeer op de Antwerpsesteenweg altijd mogelijk in beide richtingen. We zorgen voor een maximale bereikbaarheid van handelszaken en woningen.

De R4-oprit richting Zelzate en Gent-Zeehaven zal tijdens de werken even afgesloten worden. Ook de afrit ter hoogte van de Orchideestraat zal even dicht moeten.

Overzichtskaart bereikbaarheid - N70 Oostakker

Omleiding fietsverkeer

Fietsers worden in verschillende fases van de werken omgeleid via parallelle trajecten aan de N70.

Overzichtskaart bereikbaarheid fietsers - N70 Oostakker

Openbaar vervoer

Ten slotte zal de bushalte Oostakker Eisenhowerlaan tijdelijk geschrapt worden op het moment dat we ter hoogte van deze bushalte werken uitvoeren. Andere bushaltes op het traject worden wellicht tijdelijk een aantal meters verplaatst naar plekken buiten de werfzone. 

Werken in de omgeving 

De komende jaren worden er in het oosten van Gent heel wat wegenwerken uitgevoerd.

Zo zal er onder andere gewerkt worden aan het belangrijke verkeersknooppunt Gent-Dampoort, het Bedrijventerrein Oostakker, de N70 in Oostakker, de R4 ter hoogte van Eurosilo, de spoorwegovergang Hogeweg en de Meulestedebrug.

Om de hinder van deze gecombineerde werken zoveel mogelijk te beperken, sloegen de Stad Gent, het Agentschap Wegen en Verkeer, De Werkvennootschap, FARYS, sogent en Fluvius de handen in elkaar: op Boost Oostakker krijgt u een overzicht van alle werven in het oosten van Gent. U kan er ook doorklikken naar meer informatie over deze werken.

Wil u meer informatie over de werken aan Gent-Dampoort? Dan kan u ook hier doorklikken.