Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg fietspad kruispunt Markgravelei met Jan van Rijswijcklaan

Heraanleg fietspad kruispunt Markgravelei met Jan van Rijswijcklaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beƫindigd

Provincie

Plaats

Weg

N177

Op maandag 3 oktober start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de herinrichting van het fietspad op het kruispunt van de Jan van Rijswijcklaan (N177) met de Markgravelei in Antwerpen. Er komt een rechtsafslagstrook, voor de lichten, voor fietsers die via de Jan van Rijswijcklaan naar de Markgravelei willen afslaan. We voorzien eveneens extra opstelruimte voor fietsers voor de verkeerslichten. De werken zullen ongeveer twee weken duren en verlopen in twee fases. Tijdens de werken is de Markgravelei afgesloten voor verkeer van en naar de Jan van Rijswijcklaan.

Wat en waarom?

Meer fietsveiligheid en een betere doorstroming

Om de fietsveiligheid op het kruispunt te verbeteren en de doorstroming van het fietsverkeer te verbeteren, richten we het fietspad ter hoogte van het kruispunt van de Jan van Rijswijcklaan met de Markgravelei opnieuw in. Het fietspad zal de hoeken van het kruispunt volgen. Zo kunnen fietsers die richting de Markgravelei rijden voor het licht rechts afslaan, en moeten ze niet wachten op groen licht om de afslag te nemen. Daarnaast voorzien we meer opstelruimte voor fietsers aan de lichten op het kruispunt, wat de doorstroming tijdens de spitsuren op de drukke Jan van Rijswijcklaan moet bevorderen.

Timing en impact?

Werken in twee fases, Markgravelei afgesloten van en naar de N177

De werken verlopen in twee fases: van 3 tot 7 oktober en van 10 tot 14 oktober. Tijdens de eerste fase werken we aan de Markgravelei richting Berchem. Tijdens de tweede fase wordt de overzijde (richting stad) aangepakt. In beide fases is een omleiding voorzien voor het auto- en fietsverkeer. De Jan van Rijswijcklaan blijft toegankelijk voor doorgaand verkeer, maar de Markgravelei wordt afgesloten. Ter hoogte van de werfzone wordt op de N177 telkens de rechterrijstrook ingenomen om een fietscorridor te maken.

Fasering van de werken

Fase 1 - 3 tot 7 oktober - werken richting Berchem: zowel het gemotoriseerd verkeer als het fietsverkeer volgt een omleiding via de Korte Lozanastraat. Het fietsverkeer passeert de werfzone langs Jan van Rijswijcklaan via een fietscorridor, aangelegd op de rechterrijstrook van de N177.

Fase 2 - 10 tot 14 oktober - werken richting stad: het gemotoriseerd verkeer richting Markgravelei volgt een omleiding via de Bosmanslei en de Van Putlei. Verkeer richting de Jan van Rijswijcklaan bereikt de N177 via de Lokkaardstraat (enkelrichting). Fietsverkeer richting Markgravelei rijdt om via de Lange Lozanastraat en de Lokkaardstraat. Fietsers die de Jan van Rijswijcklaan willen passeren, kunnen dat net zoals in de eerste fase via een fietscorridor aangelegd op de rechterrijstrook.

Asfalteringswerken zijn erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op deze pagina.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Antwerpen

Contact