Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg Hoogstraat/Wettersestraat (N416) in Wichelen

Heraanleg Hoogstraat/Wettersestraat (N416) in Wichelen

Algemeen Overzicht

Datum

Plaats

Weg

N416

Het Agentschap Wegen en Verkeer startte op dinsdag 16 maart met heraanleg van de weg in de Hoogstraat/Wettersestraat/Margote (N416) in Wichelen. De betonstraatstenen worden vervangen in asfalt. Dat is veiliger en comfortabeler voor de weggebruikers. De werken duren ongeveer 2,5 maand en zullen in drie fasen aangepakt worden om de hinder te beperken.

Wat en waarom?

De aannemer vernieuwt het deel van de Hoogstraat/Wettersestraat (N416) van het kruispunt met de Trompstraat tot aan het kruispunt met de Hekkergemstraat in Wichelen. De betonstraatstenen verkeren in slechte staat en worden vervangen door asfalt. De opbraak van de betonstraatstenen startte op 16 maart en duurt tot eind mei.

Timing en impact?

Fase 1 (afgerond)

Van dinsdag 16 maart tot 2 april werkte de aannemer vanaf het kruispunt met de Hekkergemstraat tot aan het kruispunt met Stationsstraat. 

Fase 2 (afgerond)

Van 12 april tot eind april is er gewerkt op de gewestweg tussen het kruispunt met de Stationsstraat tot en met het kruispunt met de Trompstraat. 

Fase 3:

Vanaf 10 mei tot eind mei loopt de werfzone van het kruispunt met Margote (N416) tot en met het kruispunt met de Kerkbaan.

Het lokaal verkeer rijdt om in beide richtingen via de Ledebaan (N442), Elsburg, Bogaert, de Bohemenhoek.

omleidingsplan

Zwaar en doorgaand verkeer van Aalst rijdt om via N442 - N445 - N467. Het verkeer komende van Wetteren naar Dendermonde en omgekeerd rijdt om via N407 - N407a - N445 - N467.

plan voor zwaar verkeer