Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg kruispunt Aarschotsesteenweg met Kessel-Losesteenweg

Heraanleg kruispunt Aarschotsesteenweg met Kessel-Losesteenweg

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Plaats

Weg

N19

Update 12/06/2023: Stad Leuven informeerde omwonenden met deze informatiebrief over de start van de heraanleg van de Wilselsesteenweg, Kessel-Losesteenweg en de aansluiting met de Aarschotsesteenweg begin volgend jaar 2024. Vanaf juni 2023 starten de voorbereidende nutswerken. Alle info via leuven.be/wegenwerken.

Wat en waarom?

Veilig oversteken aan de Kessel-Losesteenweg

Stad Leuven en het Agentschap Wegen en Verkeer plannen de heraanleg van het kruispunt van de Kessel-Losesteenweg met de Aarschotsesteenweg (N19) in Wilsele. Met enkele ingrepen wordt het kruispunt veiliger gemaakt voor overstekende fietsers.

Wat verandert er aan het kruispunt? 

  • De oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers worden veiliger gemaakt met middeneilanden. Zo zijn de oversteekplaatsen beter zichtbaar en kunnen fietsers en voetgangers in de toekomst in twee bewegingen oversteken.  
  • Er komt een extra oversteekplaats aan het kruispunt met de Kessel-Losesteenweg. Zo liggen er twee oversteekplaatsen, die rechtstreeks aansluiten op de fietspaden in de Kessel-Losesteenweg.
  • De inrit naar de Kessel-Losesteenweg wordt veiliger aangelegd. Er komt een schuine drempel die ervoor zorgt dat auto’s automatisch vertragen om de straat in of uit te rijden. 

Schakel in fietsroute Wilsele Kessel-Lo

In de toekomst wordt dit kruispunt een belangrijke schakel in de nieuwe fietsroute tussen Wilsele en Kessel-Lo. Die loopt via de Kessel-Losesteenweg via de nieuwe tunnel naar de andere kant van de snelweg. Op die manier fiets je tussen Wilsele en Kessel-Lo zonder de op- en afritten van de snelweg te moeten kruisen. Lees meer op deze webpagina.

Aarschotsesteenweg Kessel-Losesteenweg

Het kruispunt met de Kessel-Losesteenweg voor de werken. © Google Maps


 

Timing en impact?

Nutswerken in juni 2023, werken Stad Leuven 2024

Stad Leuven informeerde omwonenden met deze informatiebrief over de start van de heraanleg van de Wilselsesteenweg, Kessel-Losesteenweg en de aansluiting met de Aarschotsesteenweg begin volgend jaar 2024. Vanaf juni 2023 starten de voorbereidende nutswerken. Stad Leuven werkt verder aan de administratieve voorbereiding van dit project. Zodra er meer geweten is over de volgende stappen of de concrete timing, leest u dat op deze pagina en op leuven.be/wegenwerken.

Dit project maakt deel uit van 'Leuven Noord' een reeks infrastructuurprojecten ten noorden van Leuven.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier