Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg kruispunt Heisbroekweg met Drevendaal

Heraanleg kruispunt Heisbroekweg met Drevendaal

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Provincie

Weg

N105

Op maandag 4 oktober 2021 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg van het kruispunt van de Heisbroekweg (N105) met Drevendaal in Sint-Katelijne-Waver. Het kruispunt wordt veiliger gemaakt door het uit te rusten met middeneilanden en fietsoversteken. 

Wat en waarom?

Kruispunt wordt veiliger voor fietsers

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat het kruispunt van de Heisbroekweg met Drevendaal grondig herinrichten. De focus ligt hierbij op het verbeteren van de fietsinfrastructuur. Met gescheiden fietspaden in asfalt en veilige fietsoversteken op de Heisbroekweg wordt het comfort en de veiligheid van fietsers flink verbeterd. Ter hoogte van het kruispunt wordt op de Heisbroekweg een middenberm aangelegd zodat fietsers rijstrook per rijstrook kunnen oversteken en een rustzone hebben in de nieuwe middenberm. Het kruispunt wordt ook overzichtelijker voor alle verkeersdeelnemers.

ontwerp N105-Drevendaal

Timing en impact?

Uitvoering in drie fases

De heraanleg van het kruispunt start op maandag 4 oktober 2021 en duurt tot begin volgend jaar. De werken worden in drie fases uitgevoerd waarbij eerst de noordkant en vervolgens de zuidkant van het kruispunt wordt vernieuwd. In de derde en laatste fase worden vanaf december de middeneilanden op de Heisbroekweg aangelegd.

Verkeerssituatie tijdens de werken

Tijdens de werken aan het kruispunt blijft er op de Heisbroekweg altijd doorgaand verkeer mogelijk in beide richtingen. Tijdens de eerste twee fases, van 4 oktober tot december, beschikt het gemotoriseerd verkeer over één rijstrook in beide richtingen. Tijdens de laatste fase, van december tot begin 2022, verloopt het verkeer op de Heisbroekweg beurtelings over één rijstrook met behulp van tijdelijke verkeerslichten.

Kruisend verkeer vanuit Drevendaal is tijdens de werken niet mogelijk. De zijstraten van het kruispunt worden afgesloten. Verkeer van en naar Drevendaal wordt plaatselijk omgeleid via het kruispunt van de Heisbroekweg met de Fortsesteenweg en Strijbroek. Fietsers volgen een omleiding via de Stationsstraat en de Kempenarestraat.

Op de Heisbroekweg blijft fietsverkeer steeds mogelijk. Tijdens de eerste fase rijden fietsers tijdelijk dubbelrichting langs één kant. Vanaf fase 2 kunnen zij gebruik maken van het nieuwe fietspad.

omleidingsplan

Vragen over deze werken?

Contact
Wegen en Verkeer Antwerpen

Contactformulier