Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg Liersebaan en bouw nieuwe brug over Albertkanaal

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Provincie

Weg

N14
E313

Verkeer Liersebaan over brug op tijdelijke locatie tot 17 mei

De nieuwe brug op de tijdelijke locatie werd in december 2020 in gebruik genomen. Sindsdien kan het autoverkeer in beide richtingen over de Liersebaan blijven rijden. Op de Liersebaan, tussen de snelweg en het kanaal, blijven de versmalde rijstroken behouden. Ook fietsers tussen Lier en Massenhoven kunnen hierdoor rechtstreeks via de Liersebaan fietsen. Ze kunnen gebruikmaken van een tijdelijk dubbelrichtingsfietspad aan de noordkant van de rijweg (rijrichting Lier).

Om veiligheidsredenen blijft het jaagpad afgesloten ter hoogte van de brug. 

N14 Zandhoven - fietser en auto eind 2020

Liersebaan onderbroken van 17 mei tot en met 25 juni

Vanaf maandag 17 mei tot en met vrijdag 25 juni onderbreken we de Liersebaan om de nieuwe brug over het Albertkanaal naar haar definitieve locatie te kunnen verschuiven. De brug komt zo’n 2 meter hoger te liggen dan de huidige positie. Gedurende 6 weken is de Liersebaan volledig onderbroken vanaf de Vaartstraat tot aan de carpoolparking en is er geen doorgang mogelijk over het Albertkanaal in Massenhoven. Er geldt een omleiding in beide richtingen via de brug van Viersel voor alle verkeer, ook voor fietsers.  

De op- en afritten van de E313 blijven open tijdens deze periode, maar zijn enkel bereikbaar komende vanaf de Herentalsebaan of Lier. De op- en afrit van de E313 richting Antwerpen lopen tijdens deze periode opnieuw over de carpoolparking. Komt u van Zandhoven, dan volgt u eerst de omleiding om zo naar de op- en afritten te rijden. Van Zandhoven naar Antwerpen en omgekeerd? Dan is de E34 ook een prima alternatief. Onderstaand plan geeft de omleiding weer.

De jaagpaden aan beide zijden van het kanaal blijven afgesloten ter hoogte van de brug. Op de rechteroever, aan de kant van Zandhoven, is het jaagpad afgesloten tussen de Vaartstraat en de Kerkstraat. Op de linkeroever, kant Lier, is het jaagpad afgesloten tussen de Zagerijstraat en de brug van Viersel. Het plan onderaan geeft de fietsomleiding weer.

N14 Zandhoven_verkeerssituatie knip Liersebaan

Verkeerssituatie tijdens knip Liersebaan

 

N14 Zandhoven_fietsomleiding tijdens knip

Fietsomleiding tijdens knip Liersebaan

Bereikbaarheid bedrijven

De Zagerijstraat, de Kerkstraat en de Vaartstraat, en alle bedrijven gelegen in die buurt, blijven bereikbaar tijdens de werken. Tijdens deze periode wordt ook de Zagerijstraat geasfalteerd. Dit gebeurt in twee helften zodat er altijd doorgang is voor beurtelings verkeer en u de straat steeds kan in- en uitrijden. De asfalteringswerken zijn momenteel gepland op 14 juni. De planning is afhankelijk van de weersomstandigheden en de datum zal later nog bevestigd worden via deze website en de digitale nieuwsbrief.