Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg van Dorpsstraat/Laageind

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

N111

Eénrichting voor autoverkeer 

Van 15 juni 2020 tot het einde van de werken geldt in Laageind en Dorpsstraat éénrichtingsverkeer. Met de wagen kan u Stabroek dan nog enkel doorrijden vanaf de haven richting Putte. Komende van Putte kan u de Grote Molenweg nog bereiken. Autoverkeer naar de haven, de A12 of het centrum van Stabroek volgt een omleiding via Oud Broek (zie onderstaande omleidingskaart). Met de fiets of te voet kan u de werken steeds in beide richtingen passeren. Zowel op de rijweg als het fietspad geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u. Dit betekent dat ook speed pedelecs deze maximumsnelheid moeten respecteren!

N111 Stabroek omleiding update 8 maart 2021

Verkeer in Laageind en Dorpsstraat

Laageind en Dorpsstraat blijven bereikbaar voor voetgangers, fietsers en gemotoriseerd verkeer. Afhankelijk van de locatie van de werken (noordelijke of zuidelijke weghelft) in Laageind en de Dorpsstraat, wandelt of rijdt u op een ander deel van de weg.

N111 Stabroek update verkeersfase 8 maart 2021

Laageind

De rijweg en de voet- en fietspaden aan de zuidkant van Laageind zijn klaar voor gebruik. Vanaf dinsdag 5 januari rijdt verkeer op deze infrastructuur.

 • Fietsers rijden in beide richtingen op het nieuwe fietspad. 
 • Gemotoriseerd verkeer rijdt in één richting (vanaf de haven richting Putte) op de nieuwe rijweg.

De werken gaan verder aan de noordzijde van Laageind, waar we de voet- en fietspaden en groen- en parkeervakken aanleggen.

Vanaf vrijdagavond 16 april om 18u tot en met zondagnamiddag 18 april om 17u is Laageind volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanaf de brug over de A12 tot vlak voor de Abtsdreef. Als de weersomstandigheden gunstig zijn, krijgt Laageind dat weekend een nieuwe toplaag asfalt en definitieve wegmarkeringen.

 • Voetgangers en fietsers kunnen Laageind passeren.
 • Autoverkeer dat Stabroek centrum wil bereiken kan de afrit Berendrecht of de Dijkstraat nemen via de A12. 
 • Vrachtverkeer moet de op- en afrit Berendrecht nemen via de A12.
 • Op Picoloplein kan u dat weekend tijdelijk in twee richtingen rijden. Zo blijft de winkelzone bereikbaar vanaf de Abtsdreef en kan u wegrijden naar de Abtsdreef of rechts afslaan richting Putte.
 • De Lijn past haar dienstregeling tijdens de werken aan. Bekijk hier alle info.

Na afloop van de werken
Na het aanbrengen van de asfaltlaag en de wegmarkeringen zijn de werken in Laageind volledig afgerond en wordt het eenrichtingsverkeer op Picoloplein opnieuw ingevoerd. De definitieve verkeerslichten aan Abtsdreef gaan na het asfalteringsweekend ook in werking. Vanaf dan kan u op Laageind weer aan elke zijde van de rijweg fietsen op de nieuwe fietspaden.

N111 Stabroek Omleiding asfaltering Laageind overzicht
N111 Stabroek Omleiding asfaltering Laageind detail Picoloplein

Dorpsstraat

In de Dorpsstraat bevinden de rioleringswerken zich aan de zuidzijdeAlle verkeer krijgt een plaats op een tijdelijke asfaltweg aan de noordzijde van de Dorpsstraat.

 • Voetgangers en fietsers krijgen een veilige doorgang over een vrijliggende strook.
 • Ter hoogte van Picoloplein kunnen voetgangers en fietsers de N111 oversteken via de nieuwe oversteekplaats.
 • Gemotoriseerd verkeer kan de werken voorbijrijden in één richting (vanaf de snelweg richting Putte).

De meeste zijstraten aan de zuidzijde van de Dorpsstraat zijn afgesloten ter hoogte van de werfzone.

Sinds maandag 8 maart werkt de aannemer ook in het kruispunt met de Grote Molenweg. Eerst wordt de rioleringsaansluiting vernieuwd, daarna volgt de heraanleg van de rijweg. De Grote Molenweg is tot eind mei afgesloten van de Dorpsstraat/Hoogeind.

 • Voor voetgangers blijft de straat zo veel als mogelijk bereikbaar.
 • Met de fiets kan je de werfzone niet doorrijden. Volg een omleiding via de Lassonhoflaan, Grimaldilaan en Riddershoevelaan.
 • Lokaal autoverkeer kan de Grote Molenweg niet in- of uitrijden. Volg een omleiding via de Lassonhoflaan, Grimaldilaan en Riddershoevelaan. 

Sinds 8 maart is de Kleine Molenweg opnieuw open. Je kan de straat vanaf de Dorpsstraat weer inrijden of vanuit de Kleine Molenweg rechts afslaan naar de Dorpsstraat (richting Putte). De Dorpsstraat oversteken van de Kleine Molenweg naar de Meidoornlaan en omgekeerd is ook mogelijk. Deze bewegingen worden geregeld met tijdelijke verkeerslichten.

N111 Stabroek Grote Molenweg onderbroken 8 maart 2021

Lokale bereikbaarheid

Aandacht voor fietsers en voetgangers

Als fietser of voetganger kan u de werken steeds in beide richtingen passeren. De nodige oversteekplaatsen en afscherming maken dit bovendien veilig. Wanneer de bestaande verhardingen opgebroken zijn, garandeert een tijdelijk fiets- en voetpad een comfortabel alternatief tot de nieuwe infrastructuur klaar is.

Parkeren, laden en lossen 

Parkeren aan de noordzijde van zowel Laageind als Dorpsstraat kan sinds 20 april 2020 niet meer. Aan die kant van de weg kan u wel gebruik maken van de gratis parking op het terrein ‘Hoeve Brouwers’. Voor het laden en lossen voorziet de aannemer waar mogelijk ruimte in de werfzone en maakt hij specifieke afspraken met winkels en bedrijven.

Bushaltes in de werfzone

De Lijn past haar dienstregeling tijdens de werken aan. Vanaf 8 maart rijden bussen weer via de Kleine Molenweg en Meidoornlaan richting Zandvliet. Klik hier voor alle info.