Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

N111

Eénrichting voor autoverkeer 

Van 15 juni 2020 tot het einde van de werken geldt in Laageind en Dorpsstraat éénrichtingsverkeer. Met de wagen kan u Stabroek dan nog enkel doorrijden vanaf de haven richting Putte. Komende van Putte kan u de Grote Molenweg nog bereiken. Autoverkeer naar de haven, de A12 of het centrum van Stabroek volgt een omleiding via Oud Broek (zie onderstaande omleidingskaart). Met de fiets of te voet kan u de werken steeds in beide richtingen passeren. Zowel op de rijweg als het fietspad geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u. Dit betekent dat ook speed pedelecs deze maximumsnelheid moeten respecteren!

N111 omleiding update 17 mei 2021

Verkeer in Laageind en Dorpsstraat

Laageind en Dorpsstraat blijven bereikbaar voor voetgangers, fietsers en gemotoriseerd verkeer. Afhankelijk van de locatie van de werken (noordelijke of zuidelijke weghelft), wandelt of rijdt u op een ander deel van de weg.

N111 verkeersfase update mei 2021

Dorpsstraat

In de Dorpsstraat zijn de werken bijna afgerond, zodat de toplaag asfalt kan worden gelegd. De asfalteringswerken stonden ingepland in het weekend van 3 juli. Maar omwille van de slechte weersvoorspellingen wordt het asfalteringsweekend uitgesteld. Een nieuwe datum volgt later.

Tweerichtingsverkeer in Dorpsstraat vanaf donderdagnamiddag 8 juli

In de week van 5 juli worden de verkeerslussen van de nieuwe verkeerslichten geslepen, zodat de intelligente programmatie in werking kan worden gesteld. Ook de voetpaden en parkeerstroken worden verder afgewerkt.

Vanaf donderdagnamiddag 8 juli is in de Dorpsstraat weer tweerichtingsverkeer mogelijk. Tegelijk met de openstelling van de weg worden de drie lichtengeregelde kruispunten (Abstdreef, Kleine Molenweg en Grote Molenweg) in dienst gesteld. De omleiding via Oud Broek komt dan definitief te vervallen.

Na het bouwverlof
Als de afwerking nog niet klaar is, wordt er na het bouwverlof in augustus verder gewerkt. In dat geval wordt er opnieuw eenrichtingsverkeer op de Dorpsstraat richting Putte ingevoerd. Maar enkel tussen de Kleine Molenweg en de Grote Molenweg. Komende van Putte rijdt u dan om via de Lassonhoflaan en ’s Hertogendijk om via de Kleine Molenweg de Dorpsstraat te bereiken.

Laageind

De werken op Laageind zijn afgelopen
Het aanbrengen van de asfaltlaag en de wegmarkeringen in Laageind zijn in het weekend van 16 april volledig afgerond. Het eenrichtingsverkeer op Picoloplein werd opnieuw ingevoerd. De definitieve verkeerslichten aan Abtsdreef zijn vanaf nu ook in werking en u kan weer aan elke zijde van de rijweg fietsen op de nieuwe fietspaden.

Het resultaat ziet u op de foto's hieronder.

Lokale bereikbaarheid

Aandacht voor fietsers en voetgangers

Als fietser of voetganger kan u de werken steeds in beide richtingen passeren. De nodige oversteekplaatsen en afscherming maken dit bovendien veilig. Wanneer de bestaande verhardingen opgebroken zijn, garandeert een tijdelijk fiets- en voetpad een comfortabel alternatief tot de nieuwe infrastructuur klaar is.

Parkeren, laden en lossen 

Parkeren aan de noordzijde van zowel Laageind als Dorpsstraat kan sinds 20 april 2020 niet meer. Aan die kant van de weg kan u wel gebruik maken van de gratis parking op het terrein ‘Hoeve Brouwers’. Voor het laden en lossen voorziet de aannemer waar mogelijk ruimte in de werfzone en maakt hij specifieke afspraken met winkels en bedrijven.

Bushaltes in de werfzone

De Lijn past haar dienstregeling tijdens de werken aan. Vanaf 8 maart rijden bussen weer via de Kleine Molenweg en Meidoornlaan richting Zandvliet. Klik hier voor alle info.