Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg Zeebruggelaan/Baron de Maerelaan t.h.v. Wulfsberge

Heraanleg Zeebruggelaan/Baron de Maerelaan t.h.v. Wulfsberge

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N31

Wat en waarom?

Tussen de bocht naar de brug en de N31 wordt de straat Wulfsberge volledig opgebroken (de oude betonplaten gaan eruit) tot en met de fundering. De weg wordt vervolgens volledig vernieuwd met asfalt en breder gemaakt zodat vrachtwagens mekaar beter kunnen kruisen. In de toekomst zal verkeer vanop de parking van het bedrijf 2XL namelijk niet langer rechtstreeks de N31 kunnen oprijden maar wel via Wulfsberge. 

Timing en impact?

Het einde van de werken is voorzien tegen 18 juni, op voorwaarde dat de weersomstandigheden dit toelaten. 

Tijdens de werken wordt de straat Wulfsberge volledig afgesloten voor alle verkeer vanaf de bocht naar de brug tot de Baron de Maerelaan (N31). Op de Baron de Maerelaan wordt de rechterrijstrook ingenomen ter hoogte van het kruispunt met Wulfsberge om dienst te doen als werfzone en fietsdoorgang (fietsers blijven veilig afgescheiden van de werf). Fietsers zullen via een doorsteek vanop de N31 naar Wulfsberge kunnen rijden en zo naar Zwankendamme fietsen. 

Autoverkeer richting Zwankendamme moet omrijden via lokale wegen via Lissewege of via Zeebrugge (Kustlaan (N34), Kapitein Fryattstraat, Lanceloot Blondeellaan).