Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting Brusselsesteenweg in Herent tussen op- en afritten E314 en kruispunt Terbankstraat

Herinrichting Brusselsesteenweg in Herent tussen op- en afritten E314 en kruispunt Terbankstraat

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Plaats

Weg

N2

Wat en waarom?

Verkeerssituatie voor fietsers verbeteren

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant een grondige herinrichting van de Brusselsesteenweg (N2) in Herent, tussen het op- en afrittencomplex van de E314 en het kruispunt van de Brusselsesteenweg met de Terbankstraat. Door de vele handelszaken en bedrijven langs de gewestweg doen er zich in de huidige situatie veel gevaarlijke situaties voor, vooral voor fietsers. Een belangrijke doelstelling van het project is dan ook om de situatie voor de fietsers veiliger te maken.

Tip: Klik op de dubbele pijl rechtsboven om de kaart of foto volledig en groter te zien.

Herinrichting aan hand van ventwegen

In 2014 stelde Wegen en Verkeer een eerste concept voor voor de grote herinrichting. Volgens dat concept zouden er langs de bestaande weg in de beide rijrichtingen ventwegen aangelegd worden. Het grote voordeel van dat concept is dat de conflictlocaties voor fietsers, waar fietsers kruisen met gemotoriseerd verkeer, aanzienlijk zouden verminderen.

Voorstel van handelscollectief zonder ventwegen

Een lokaal handelscollectief stelde later een alternatief concept voor. In dit alternatief liggen er vrijliggende fietspaden langs de Brusselsesteenweg en een vrije busbaan in het midden van de gewestweg, maar geen ventwegen. Er zijn echter nog geen knopen doorgehakt en het participatietraject met de handelaars van de Brusselsesteenweg ligt sinds juni 2017 stil. Er zijn momenteel ook nog geen kredieten gebudgetteerd voor de uitvoering van de herinrichting. Zodra daar verandering in komt, zal Wegen en Verkeer dat melden op deze webpagina.

Timing en impact?

Timing nog niet bekend

Wanneer de werken worden uitgevoerd, weten we op dit moment nog niet. Van zodra er meer bekend is over de timings, deelt Wegen en Verkeer dit mee op deze webpagina.