Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

A19
R8

Actuele hinder

Fase 1 (17 oktober 2022 tot eind zomer 2023)

Omleiding doorgaand verkeer

Doorgaand verkeer, van en naar Kortrijk-Noord en Kortrijk-Oost, volgt een omleiding.

  • Verkeer dat van Ieper naar Kortrijk-Noord rijdt, volgt een omleiding via de E403, het op- en afrittencomplex Aalbeke en de E17 via het complex Kortrijk-Oost.
  • Verkeer dat van Kortrijk-Zuid naar Ieper rijdt, volgt een omleiding via het complex Kortrijk-Oost op de E17, het op- en afrittencomplex Aalbeke en de E403.

Vrachtwagensluis voor zwaar verkeer

  • Vanaf 2 december 2022 geldt er een vrachtwagenverbod op afrit Bissegem (nr. 11), op de buitenring van de R8.
  • Om dat verbod af te dwingen wordt er een vrachtwagensluis geplaatst, voor vrachtwagens van meer dan 5 ton. Op de linkse voorsorteerstrook, op het einde van de afrit, worden er betonnen stootbanden geplaatst.
  • Er wordt voldoende signalisatie geplaatst om dit duidelijk te maken.

Klik op de pijl rechtsboven om de omleidingskaart van fase 1 vergroot te bekijken.

Omleiding via binnenring

Vanaf maandag 17 oktober verschuift de werfzone naar de buitenring, waardoor het lokale verkeer voor een aantal maanden op de R8 op de binnenring zal moeten rijden. Daarbij zal ook de oprit Gullegem naar de R8 Zuid (buitenring) afgesloten worden. Deze verkeerssituatie zal aanhouden tot de zomer van 2023. Deze planning is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Fasewissel 28/04/2023

Op 28 april volgt de volgende fasewissel voor dit project. Daarbij verplaatst de werfzone zich opnieuw naar de binnenring, waardoor het lokale verkeer op de buitenring van de R8 zal moeten rijden. Deze werfsituatie blijft duren tot het najaar. Door deze werfsituatie zal de afrit Gullegem/Waterven (komende van Bissegem) afgesloten worden, er wordt een omleiding via de R8 voorzien.