Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting kruispunt Nieuwe Baan, Heikantstraat en Hezemeer

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

N174

Verkeer N174 op tijdelijke werfweg tijdens fase 1

Om de vertragingen en omleidingen te beperken wordt bij de start van de eerste fase een tijdelijke werfweg aangelegd voor het noord-zuidverkeer op de Nieuwe Baan. De aanleg van de werfweg duurt tot 29 september en gebeurt buiten de rijweg, waardoor er nauwelijks hinder is voor het verkeer.

De effectieve bouw van de nieuwe rotonde start op 30 september. Vanaf dan passeert het noord-zuidverkeer de werfzone via de pas aangelegde werfweg. Deze tijdelijke weg blijft in gebruik tijdens de rest van fase 1. Zo ontstaat er ruimte om de nieuwe rotonde ter hoogte van de Heikantstraat aan te leggen. Ook de op- en afrit van de E313 richting Hasselt blijft in gebruik. De verkeerslichten aan het kruispunt met de N174 zijn dan wel buiten dienst (knipperstand). Ook de Heikantstraat is afgesloten van de N174, maar blijft bereikbaar voor in- en uitrijdend verkeer via de Steenweg op Meerhout.

Fietsen tijdens de werken

Vanaf 30 september wanneer de effectieve bouw van de rotonde start, wordt het bestaande fietspad langs de N174 opgebroken en vervangen door een nieuw, breed dubbelrichtingsfietspad. Fietsers kunnen dan tijdelijk niet langs de N174 rijden en volgen een omleiding in beide richtingen via Achter de Bergen - Sint-Jozefstraat - Oude Vorstseweg - Steenweg op Meerhout.

De Lijn

De werken hebben slechts beperkte impact op de dienstregeling van De Lijn. Als de dienstregeling wijzigt, vindt u alle info op de affiches aan de bushaltes of op www.delijn.be/omleidingen.