Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting Merksemsebaan en Deurnesteenweg ter hoogte van Hoogmolenbrug

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Provincie

Weg

N120

Eén rijstrook in elke rijrichting op Merksemsebaan

Vanaf dinsdag 4 mei rijden alle weggebruikers over de afgewerkte infrastructuur aan de zuidkant. Fietsers gebruiken in beide richtingen het nieuwe fietspad. Voor gemotoriseerd verkeer blijven de principes dezelfde: 

Voetgangers en fietsers

  • Je wandelt en fietst in beide richtingen aan de zuidkant van de weg.
  • Aan de Deurnesteenweg, Bijkhoevelaan en Industrielaan zijn er oversteekplaatsen met verkeerslichten.
  • Fietsers van en naar Deurne maken gebruik van het fietspad op het nieuwe deel van de Deurnesteenweg.

Gemotoriseerd verkeer

  • Autobestuurders rijden nog steeds op één rijstrook in elke richting op de nieuwe rijweg aan de zuidkant.
  • Aan het kruispunt met de Deurnesteenweg blijven alle verkeersbewegingen op het kruispunt mogelijk. Verkeer kan via het kruispunt naar Deurne of Schoten rijden.

Lokaal autoverkeer kan de zuidelijke Deurnesteenweg bereiken op de gekende manier, zowel vanaf de Merksemsebaan als vanuit Deurne. Handelszaken Desco, Quick en de carwash zijn zo vlot bereikbaar.

N120 situering verkeer 2B mei 2021

Kruispunten maximaal bereikbaar

Bij de herinrichting moeten uiteraard ook de aansluitingen met de Deurnesteenweg en Bijkhoevelaan op de Merksemsebaan aangepast worden. De afslagbewegingen aan deze kruispunten blijven maximaal toegankelijk voor het verkeer en zullen slechts gedurende een beperkte periode onderbroken zijn om de nieuwe weg aan te kunnen sluiten op de bestaande infrastructuur

Deurnesteenweg

Het nieuwe tracé van de Deurnesteenweg aan de zuidkant van de N120, enkele tientallen meters ten westen van het bestaande kruispunt, is klaar en in gebruik voor verkeer vanuit Antwerpen richting Deurne. Ondertussen pasten we ook de bestaande aansluiting aan. Het kruispunt is sinds 16 december 2020 weer open, alle rijbewegingen zijn opnieuw mogelijk.  

Bijkhoevelaan

In maart en april 2021 werd het kruispunt Bijkhoevelaan heraangelegd.

 

Bedrijven en handelszaken zijn bereikbaar

Tijdens de werken, blijven de omliggende bedrijven in de buurt bereikbaar. Ook de bedrijvenzone Bijkhoevelaan houden we op elk moment toegankelijk voor vrachtverkeer. De herinrichting van dit kruispunt wordt namelijk gefaseerd aangepakt.

De bus blijft rijden

Openbaar vervoersmaatschappij De Lijn verplaatst tijdelijk enkele haltes. De dienstverlening blijft wel behouden, maar u stapt tijdelijk elders op en af.

  • De haltes langs de noordzijde van de Merksemsebaan (richting Antwerpen), blijven zoals ze vandaag zijn en kunnen tijdens de eerste fase van de hoofdwerken gewoon bediend worden. 
  •  De halte 'Wijnegem Hoogmolen Kruispunt' aan de zuidzijde richting Wijnegem, zal vanaf 24 augustus niet meer bediend worden. Reizigers kunnen op- en afstappen aan de eerstvolgende halte t.h.v. Venhof (halte 'Wijnegem Gyproc').

Meer informatie vindt u op www.delijn.be.

Kom slim naar Antwerpen
Rijd u niet vast in de wegenwerken en check Slim naar Antwerpen voor alle bereikbaarheidsinformatie en slimme alternatieven om vlot in de stad te geraken. Zet uw auto bijvoorbeeld op één van de gratis Park+Rides en zet uw reis verder met de bus of tram. Zo komt u steeds slim naar Antwerpen.