Overslaan en naar de inhoud gaan

Timing en fasering

Timing en fasering

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N70

Werken in fases

Het projectgebied is opgedeeld in 7 kortere werfzones
De planning is zo opgebouwd dat we eerst de fases met de ovondes afwerken, de N70 van Burggravenstraat tot St-Elisabethstraat en van Carrefour tot Essendreef (fase 1, 2, 6 en 7). Tijdens deze fases (januari - december 2021) is er ter hoogte van de werken één rijstrook beschikbaar voor gemotoriseerd verkeer. Richting Beveren kan u langs de werken rijden, richting Antwerpen volgt u een omleiding.

Nadat de ovondes klaar zijn, vanaf januari 2022, kan de aannemer starten met de heraanleg van het smallere deel van de N70 vanaf het kruispunt met de Sint-Elisabethstraat tot aan de Carrefour (fase 3, 4 en 5). Op dat moment zal de N70 volledig onderbroken zijn ter hoogte van de werfzone voor auto- en vrachtverkeer. De ovondes kunnen dan dienen als veilig keerpunt.

UPDATE JANUARI 2022
De werken in fase 3 zijn tijdelijk stilgelegd omwille afwijkende resultaten van bodem- en grondwateronderzoek. Hoe en wanneer de werken terug kunne opstarten wordt momenteel onderzocht.

UPDATE 29/11/2021
De grens tussen fase 3 en fase 4 wordt een stukje opgeschoven en komt ongeveer ter hoogte van de werf Sabot en de apotheker te liggen. Zo blijft het stukje Grote Baan tot aan +/- de apotheker tijdens de derde fase nog bereikbaar voor bestemmingsverkeer via het kruispunt van de Schoolstraat (N450).

N70 Beveren - faseringsplan
N70 Beveren - tijdslijn

Deze planning is onder voorbehoud van wijzigingen. De planning is afhankelijk van onverwachte omstandigheden op de werf en van de weersomstandigheden.