Overslaan en naar de inhoud gaan

Timing en fasering

Timing en fasering

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

R22

Initieel communiceerden we op deze webpagina dat de werken tot eind 2022 zouden duren, maar door bijkomende ingrijpende werkzaamheden van de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM) verschuift het einde van de werken allicht naar het voorjaar van 2023

Fase 1: Toegangs- en ontsluitingswegen voor bedrijven (sinds november 2020) 

De bedrijven die vandaag nog rechtstreeks aansluiten op de Woluwelaan zullen dat na de herinrichting niet meer kunnen. Om ervoor te zorgen dat zij vlot bereikbaar blijven, leggen we twee ontsluitingswegen aan: eentje ter hoogte van de Beaulieustraat en een tweede tussen de Woluwelaan en de Holstraat. 

R22_Werken_Fase 1

Fase 2: Werken op weghelft richting Diegem (sinds 11 januari 2021)

In een tweede stap starten we op de Woluwelaan zelf. In de richting van Diegem pakken we de weghelft tussen de Beaulieustraat en de Haachtsesteenweg aan. Eerst zorgen we voor een nieuw rioleringsstelsel. Daarna volgende de busbaan en de fietspaden

R22_Werken_Fase 2

Fase 3: Aanleg van de tunnel richting Vilvoorde

Als derde stap leggen we de tunnel aan voor verkeer richting Vilvoorde, en ook de weghelft richting Diegem, tussen de Kerklaan en de Beaulieustraat, wordt van A tot Z volledig afgewerkt. 

R22_Werken_Fase 3

Fase 4: Afbraak afrit 5

Afrit 5 Machelen-Woluwelaan van de Ring rond Brussel is sinds 11 januari 2021 afgesloten. Dat blijft zo tijdens én na de werken. Tijdens fase 4 breken we de afrit helemaal af. We gebruiken de ruimte die vrijkomt door de afbraak van de afrit voor het fietspad, dat verder doorgetrokken wordt richting Vilvoorde, en voor een fietsverbinding tussen de Woluwelaan en de Pieter Schroonsstraat. We leggen dan ook de rijweg aan, tot aan de Viaductstraat. 

R22_Werken_Fase 4

Fase 5: Werken op weghelft richting Vilvoorde ter hoogte van de Viaductstraat

Als laatste stap wordt de weghelft richting Vilvoorde van aan de Viaductstraat tot voorbij de Henri Rampelbergstraat aangepakt. Ook hier wordt de riolering vernieuwd en leggen we de nieuwe weg aan. Vanaf fase 5 stellen we ook de nieuwe op- en afritten open. We verwachten dat dit zal gebeuren in het voorjaar van 2023.

R22_Werken_Fase 5
R22_5 fasen