Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstelling rijbaan en fietspad brug Lostraat en wegdek doortocht Nieuwkapelle (N364)

Herstelling rijbaan en fietspad brug Lostraat en wegdek doortocht Nieuwkapelle (N364)

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Weg

N364

Wat en waarom?

Meer rijcomfort en fietsveiligheid

Van midden juni tot begin juli 2021 werkt Wegen en Verkeer aan het wegdek op de brug over de Reepdijk in de Lostraat (N364) ter hoogte van huisnummer 30 in Diksmuide. Zowel de rijbaan als het fietspad in nadering van de brug worden vernieuwd om de verkeerssituatie veiliger te maken voor het auto- en fietsverkeer. Aangezien de werfzone tijdens de werken volledig wordt afgesloten, voorziet Wegen en Verkeer omleidingen.

 

Brug Lostraat Diksmuide

In combinatie met deze werken worden in een aparte fase ook de voegen in het wegdek van de doortocht Nieuwkapelle hersteld. Hiervoor worden parkeerverboden en een voorrang van doorgang aangebracht.

Wegdek doortocht Nieuwkapelle

Timing en impact?

Lostraat/Hazewind afgesloten: verkeer tussen Lo-Reninge en Diksmuide volgt omleiding

De werken starten op maandag 14 juni 2021 en eindigen volgens de huidige planning begin juli 2021. Gedurende de werken wordt de Lostraat/Hazewind (N364) tussen de brug over de Reepdijk en de kruising met de Noordhoek afgesloten voor het verkeer. Wegen en Verkeer voorziet omleidingen en signalisaties.

 

  • Hinder voor auto- en vrachtverkeer
    • Het auto- en vrachtverkeer tussen Lo-Reninge en Diksmuide volgt in beide richtingen een omleiding via de Hoogstadestraat (N8) en Oudekapellesteenweg/Alveringemstraat (N319)

 

  • Hinder voor fietsers
    • Aangezien ook het fietspad op de brug wordt hersteld, volgen fietsers een plaatselijke omleiding.