Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstelling wegdek Provinciebaan (N46) in Zottegem en Hundelgemsebaan (N46) in Zwalm

Herstelling wegdek Provinciebaan (N46) in Zottegem en Hundelgemsebaan (N46) in Zwalm

Algemeen Overzicht

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N46

Het wegdek van de provinciebaan en de Hundelgemsebaan is in slechte staat en zal worden vernieuwd tussen de kruispunten met de zijstraten Molenweg (grondgebied Zottegem) en Heksenmeers (grondgebied Zwalm). De werken duren ongeveer 2 weken. Tijdens de werken gelden er omleidingen.

Wat en waarom?

De gewestweg is tussen de zijstraat Lieve-Heerstraat (verkeerlichten Velzeke) in Zottegem en de kruising met de Noordlaan in Zwalm is met uitzondering van de zone van de schoolomgeving Hundelgem, in slechte staat. Dit jaar zullen we daarom 2 zones binnen dit traject al heraanleggen. Volgend jaar volgt het andere deel. 

De eerste zone die we herstellen ligt tussen zijstraat Molenweg (thv dranken Pede) en het begin van de schoolomgeving Hundelgem (thv zijstraat Kerkstraat), de tweede zone situeert zich vanaf het einde van de schoolomgeving Hundelgem tot de zijstraat Heksenmeers.
Het wegdek zal in beide zones worden afgefreesd en worden voorzien van een nieuwe asfaltlaag.

Met deze ingreep verhogen we het comfort en de veiligheid van de weggebruiker.

Timing en impact?

De werken starten op maandag 8 augustus en zullen als alles vlot loopt afgerond zijn tegen 20 augustus. Er zal worden gewerkt in 2 fasen, per weghelft. Dus eerst zal worden gewerkt in de ene richting, daarna in de andere richting.

De fietsers zullen voor beide richtingen niet worden omgeleid omdat de fietspaden altijd toegankelijk blijven.

Het doorgaand gewoon verkeer en zwaar verkeer, komende van Oudenaarde richting Zottegem zal worden omgeleid via de Noordlaan, de Zuidlaan (N415), de Zottegemse steenweg, de Rijkestraat (N454), Strijpenplein, de Breugelstraat en de Lieve-Heerstraat tot aan het kruispunt met de N46.

Het openbaar vervoer (De Lijn) zal ook hinder ondervinden. Er worden 3 haltes tijdelijk afgeschaft waarvoor er vervanghaltes zullen worden voorzien. De bussen zullen dezelfde verkeersomleiding volgen als het gewone verkeer. Meer info vindt u op de website van de Lijn www.delijn.be.