Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstellingswerken wegdek Frans-Vlaanderenweg (N38)

Herstellingswerken wegdek Frans-Vlaanderenweg (N38)

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N38

Wat en waarom?

Herstellingswerken wegdek

Vanaf maandag 20 februari start het Agentschap Wegen en Verkeer met herstellingswerken aan het wegdek op de Frans-Vlaanderenweg (N38) in Poperinge,  dit vanaf de ring van Poperinge (R33) tot aan het Abelestationsplein.

De Frans-Vlaanderenweg (N38) wordt aangepakt daar waar de putten het grootst zijn en dus herstellingen noodzakelijk zijn. Deze ooit aangelegde weg met doorlopend gewapend beton begint gebreken te kennen die een aanpak op korte termijn vergen om de verkeersveiligheid te garanderen.

 

Timing en impact?

Hinder

Gezien de N38 bestaat uit enkel twee rijstroken is het niet mogelijk om de werken uit te voeren zonder de rijweg op zijn geheel af te sluiten. Dit om zowel de (verkeers)veiligheid van de bestuurders op de rijbaan als de wegenwerkers te waarborgen.

De omleiding die voorzien wordt via de Abeelseweg (N333) is de enige optie. Deze N333 is een gewestweg die grotere verkeersintensiteiten aan kan dan de lokale wegen en deze weg zorgt voor een beperktere omrijroute tussen de aanpalende regio in Frankrijk en Poperinge.

Gedurende de werken geldt er een snelheidsregime van 30 km/u in de doortocht van Abele. Dit om de verkeersleefbaarheid in de doortocht te verzekeren. 

 

Timing

De werken zijn van start gegaan op maandag 20 februari. Het installeren van de werf, het uitbreken van de slechte stukken beton, het voorbereiden van de weg, het aanpakken van de fundering, het gieten van de beton en de asfalt en afwerking van het herstel vragen de nodige tijd. Het einde van de werken is voorzien tegen vrijdag 24 maart maar die timing kan nog verschuiven omwille van slechte weersomstandigheden.