Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrepen voor veiliger fietsverkeer op de Gistelbrug en het kruispunt Vaartstraat - Keiweg

Ingrepen voor veiliger fietsverkeer op de Gistelbrug en het kruispunt Vaartstraat - Keiweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N346
N358

Wat en waarom?

Veiligere verkeerssituatie voor fietsers op en rond de Gistelbrug

Wegen en Verkeer zal, in samenspraak met de stad Oudenburg en de gemeente Gistel, verschillende aanpassingen doorvoeren aan de rijbaan ter hoogte van de Gistelbrug in Oudenburg. Vooral voor fietsers is de verkeerssituatie op de Gistelbrug en het kruispunt Vaartstraat (N346) - Keiweg (N358) immers niet veilig genoeg vandaag. Deze ingrepen omvatten:

  • Een nieuwe fietssuggestiestrook op de Gistelbrug die fietsers begeleidt naar de opstelstrook aan de verkeerslichten op het kruispunt. 
  • Aan het kruispunt komt een nieuw verkeerslicht met drukknop voor fietsers. Zo kunnen fietsers veiliger oversteken naar het vrijliggende fietspad aan de Keiweg (N358)
  • Ter hoogte van het Hoevehotel in de Vaartstraat (N346) wordt een fietsopstelstrook voorzien zodat fietsers in het zicht van al het verkeer kunnen wachten voor het oversteken.
  • De verkeerslichten worden aangepast om de algemene verkeersdrukte op de brug en het kruispunt in te perken.

 

Timing en impact?

Werken duren drie weken: brug afgesloten voor verkeer vanuit Oostende

Volgens de huidige planning starten de werken op maandag 9 augustus en duren ze drie weken. Bij hevige regenval kan deze timing afwijken. Tijdens de werken wordt de werfzone afgesloten voor het verkeer op de Oostende Steenweg (N346). Wegen en Verkeer voorziet een omleiding voor zowel het auto- als vrachtverkeer vanuit Oostende. Voor het verkeer op de Keiweg (N358) en de Vaartstraat (N346) blijft het kruispunt wel toegankelijk via tijdelijke verkeerslichten

Hinder voor het auto- en vrachtverkeer op de Keiweg (N358) en de Vaartstraat (N346)

  • De vaste verkeerslichten worden uitgeschakeld en vervangen door tijdelijke verkeerslichten die het verkeer over de werfzone begeleiden.

Hinder voor het auto- en vrachtverkeer vanuit Oostende 

  • De Gistelbrug wordt afgesloten voor het verkeer vanuit Oostende (Oostendse Steenweg (N346))
  • Het vrachtverkeer (> 5 ton) neemt op de rotonde in het centrum van Oostende de afslag naar de Elisabethlaan (R31). Zij zetten de omleiding voort via de Torhoutsesteenweg (N33) en de Kanaalstraat (N358).
  • Het autoverkeer volgt een plaatselijke omleiding via de Kapittelstraat en de Zandvoordestraat tot aan de Keiweg (N358).

Hinder voor fietsers

  • Fietsers vanuit Oostende worden omgeleid via de fietsersbrug in Snaaskerke. Fietsers komende van Gistel kunnen doorrijden. 
Omleidingskaart werken N346-N358 Oudenburg