Overslaan en naar de inhoud gaan

Kruispunt Kiezelstraat: veilige oversteek en slimme verkeerslichten

Kruispunt Kiezelstraat: veilige oversteek en slimme verkeerslichten

Algemeen Overzicht

Datum

Provincie

Weg

N702

Wat en waarom?

Een veiliger, vlotter kruispunt voor iedereen

N702 Kiezelstraat_ontwerpplan

Veilige oversteekplaats voor voetgangers en fietsers

Op de Universiteitslaan komt een voetgangers- en fietsoversteekplaats binnen de lichtenregeling, in beide richtingen aan de zijde van Hasselt. De oversteek sluit aan op de door Stad Hasselt aan te leggen fietsdoorsteek richting Godsheide.

Slimme verkeerslichten

Slimme verkeerslichten regelen de verkeersdoorstroming op basis van het werkelijke verkeersaanbod, gemeten door lussen in het wegdek. Daarnaast zijn ze afgestemd op de naastgelegen kruispunten van de N702 met de Grote Ring, Trichterheideweg en de Campuslaan om zo voor een vlotte doorstroming tussen Hasselt en Diepenbeek te zorgen.

Langere afslagstroken en bypassen

Op het kruispunt verlengen we alle afslagstroken en bypassen op de Universiteitslaan richting Kiezelstraat. Hierdoor wordt het lokale verkeer sneller van het doorgaande verkeer gescheiden.

Tijdens het ontwerp van het kruispunt werd ook al rekening gehouden met de mogelijke komst van de Spartacustram. Door middel van beperkte aanpassingen kan de trambaan, die op een aparte bedding langs de Universiteitslaan zal lopen, in de toekomst makkelijk binnen het vernieuwde kruispunt ingewerkt worden. Meer informatie over het Spartacusproject lees je op www.delijn.be/spartacus.

Timing en impact?

Minderhinder-maatregelen

We pakken de herinrichting van het kruispunt in fases aan. Hierbij zal het agentschap de doorstroming op de Universiteitslaan maximaal vrijwaren. De Kiezelstraat wordt wel tijdelijk volledig of gedeeltelijk afgesloten waardoor de afslagbeweging van en naar de Universiteitslaan niet altijd mogelijk is. In die gevallen volgt lokaal verkeer van of naar Godsheide en/of Wolske een beperkte omleiding.