Overslaan en naar de inhoud gaan

Kruispunt Kiezelstraat: veilige oversteek en slimme verkeerslichten

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Provincie

Weg

N702

Kiezelstraat rechts in en rechts uit tot eind november

Vanaf zaterdag 31 oktober zijn beide zijden van de Kiezelstraat weer toegankelijk vanaf de Universiteitslaan. De middenberm blijft echter toe tot einde november. Beide zijden van de Kiezelstraat zijn dus enkel rechts in en rechts uit toegankelijk.

Voetgangers en fietsers

Het fietspad langs de Universiteitslaan blijft in gebruik voor voetgangers en fietsers. Zij kunnen de Universiteitslaan oversteken via tijdelijke verkeerslichten.

Openbaar vervoer

Bussen van De Lijn van en naar Godsheide volgen een omleiding tijdens de werken. Plan je route via www.delijn.be

Gemotoriseerd verkeer

  • Doorgaand verkeer tussen Hasselt en Diepenbeek rijdt over twee versmalde rijstroken in elke richting.
  • De middenberm is onderbroken, daardoor zijn beide takken van de Kiezelstraat (kanten Godsheide en Wolske) enkel rechts in en rechts uit toegankelijk.
  • Lokaal verkeer van/naar de Godsheide of Wolske kan eventueel omkeren ter hoogte van kruispunt Via Media x Trichterheideweg of op de rotonde aan campus Diepenbeek.
N702 Kiezelstraat_omleiding fase 2

Asfalteringswerken in weekend van 13 november

Tijdens het weekend van 13 november asfalteren we de toplaag van de nieuwe weginfrastructuur. Dat gebeurt gefaseerd. Op die manier kan autoverkeer op de Universiteitslaan de werken voorbijrijden over één rijstrook in elke richting, via een doorsteek in de middenberm. De Kiezelstraat is aan beide zijden even onderbroken vanaf vrijdagavond.