Overslaan en naar de inhoud gaan

Kruispunt R11 met Jules Moretuslei wordt veiliger

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

R11

Voetgangers en fietsers

Tijdens de aanleg van de rechtsafslagstroken op de Jules Moretuslei (fases 2 en 3) is het fietspad langs de werken niet beschikbaar. Voetgangers en fietsers kunnen de werken steeds passeren via het fietspad aan de overzijde.

Gemotoriseerd verkeer

Gemotoriseerd verkeer ondervindt lokale hinder, verspreid over de tijd.

Fase 1

In fase 1 verlengen we de linksafslagstroken op de R11. Verkeer op de R11 kan de werken in elke richting voorbijrijden over twee rijstroken: één voor doorgaand verkeer en één rechtsafslagstrook. Linksafslaan is dan tijdelijk niet mogelijk. Verkeer rijdt om via de naastgelegen kruispunten 

Fase 2

Bij de aanleg van de rechtsafslagstrook op de noordelijke tak (fase 2) kan gemotoriseerd verkeer enkel vanaf de R11 richting de Groenenborgerlaan rijden. Verkeer vanaf de Groenenborgerlaan richting R11 volgt een omleiding via het naastgelegen kruispunt met de Prins Boudewijnlaan (N173). Op het einde van fase 2 wordt één rijstrook op de R11 ingenomen gedurende één nacht.

Fase 3

Tijdens de werken aan de zuidelijke tak van de Jules Moretuslei (fase 3) kan autoverkeer de werken in beide richtingen voorbijrijden. Op het einde van fase 3 wordt één rijstrook van de R11 ingenomen gedurende één nacht.

 

Afwerking

Tijdens twee nachten brengen we nieuwe wegmarkeringen en belijning aan op het kruispunt. Dit gebeurt met mobiele signalisatie zodat het verkeer steeds in alle richting het kruispunt kan passeren.