Overslaan en naar de inhoud gaan

Neeroetersesteenweg en Kinrooiersteenweg: Renovatie wegdek en fietspaden

Neeroetersesteenweg en Kinrooiersteenweg: Renovatie wegdek en fietspaden

Algemeen Overzicht

Datum

Provincie

Weg

N757

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal begin oktober de Neeroetersesteenweg - Kinrooiersteenweg (N757) in Kinrooi en Maaseik in beide richtingen vernieuwen tussen de kruispunten met de Hagendorenstraat en de Diestersteenweg (N721). Deze kruispunten vallen niet binnen de werfzone. Zo wordt de gewestweg over een lengte van ongeveer 5,5 km gerenoveerd. Binnen deze zone zal AWV meteen ook ongeveer 1,5 km fietspaden vernieuwen

Wat en waarom?

Tijdens deze werkzaamheden zal de aannemer het wegdek en een aantal zones van de fietspaden affrezen en een nieuwe toplaag in asfalt aanbrengen. Deze vernieuwingen zorgen voor een verhoogde verkeersveiligheid en meer rijcomfort voor alle weggebruikers. 

Timing en impact?

De werken starten maandag 5 oktober en nemen 7 werkdagen in beslag.

Minderhinder-maatregelen:
gefaseerde uitvoering, eenrichtingsverkeer en omleidingen

FASE 1: zone Hagendorenstraat - Vennendijk (05/10 t.e.m. 09/10)

Vanaf maandag 5 oktober zal de aannemer het wegdek vanaf de Hagendorenstraat (dit kruispunt valt buiten de werfzone) tot en met het kruispunt met Vennendijk renoveren. Ook de fietspaden tussen de Hagendorenstraat en Brenjerstraat worden mee aangepakt. 

Het autoverkeer richting Kinrooi kan langs de werfzone over de N757 blijven rijden. Richting Neeroeteren zal een omleiding gelden via de Weertersteenweg (N762). De zijstraten binnen de werfzone worden tijdens deze werken ook afgesloten t.h.v. de gewestweg. Deze blijven bereikbaar via de omleiding en de achterliggende wegen. 

Om hun veiligheid te vrijwaren, zal het agentschap ook voor fietsers een omleiding via de Weertersteenweg (N762) voorzien. 

FASE 2: zone Vennendijk - Diestersteenweg (12 & 13/10)

Op maandag 12 en dinsdag 13 oktober zal de aannemer het wegdek en de fietspaden tussen Vennendijk en de Diestersteenweg vernieuwen. Deze kruispunten behoren niet tot de werfzone. 

De Kinrooiersteenweg wordt tijdens de volledige duur van deze werkzaamheden tussen beide kruispunten afgesloten voor gemotoriseerd verkeer richting Neeroeteren. Deze weggebruikers kunnen dan een lokale omleiding volgen. Richting Kinrooi kan het verkeer steeds op de Kinrooiersteenweg langs de werfzone blijven rijden aan de zijde waar niet gewerkt wordt. De zijstraten binnen de werfzone worden tijdens deze 2 dagen tijdelijk afgezet t.h.v. de Kinrooiersteenweg. Zij blijven bereikbaar via de omleiding en de omliggende gemeentewegen

Om de veiligheid van de fietsers te garanderen zal het agentschap in beide richtingen een lokale omleiding voorzien. 

Weg geopend tijdens het tussenliggend weekend

Weg geopend tijdens het tussenliggend weekend

Tijdens het weekend tussen beide fases zal de gewestweg volledig opengesteld worden voor alle weggebruikers.

Bereikbaarheid handelszaken

Tijdens de uitvoering van de werken blijven de handelszaken binnen de werfzone steeds bereikbaar. Enkel tijdens het plaatsen en het afkoelen van het asfalt zal dit met de wagen niet mogelijk zijn.

Opgelet: deze werkzaamheden zijn sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is dus mogelijk dat de planning nog wijzigt.
 

Dienstverlening De Lijn

Deze werken hebben ook een impact op de dienstverlening van De Lijn. Op de website www.delijn.be vindt u steeds de meest recente informatie over het openbaar vervoer in uw omgeving. 

Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Limburg
Adres
Koningin Astridlaan 50 bus 4
3500 Hasselt
Telefoon
011/74 23 00

CONTACTFORMULIER