Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw fietspaden en rijweg voor André Dumontlaan en Dorpsstraat

Nieuw fietspaden en rijweg voor André Dumontlaan en Dorpsstraat

Algemeen Overzicht

Datum

Provincie

Plaats

As

Weg

N730

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal in het centrum van As de N730 André Dumontlaan – Dorpsstraat over een afstand van ongeveer een kilometer vernieuwen vanaf de Vlasroot, aan het André Dumont Monument, tot aan de rotonde met de N723 Bevrijdingslaan aan het gemeentehuis. Zowel de fietspaden als de rijweg worden in asfalt heraangelegd. Dat moet het comfort en de veiligheid verbeteren. De heraanleg duurt een drietal weken. Er gelden omleiding voor zowel verkeer richting Oudsbergen als richting het centrum. 

Wat en waarom?

Nieuw fietspad en rijweg in asfalt, bredere fietssuggestiestroken

AWV zal in het centrum van As de N730 André Dumontlaan – Dorpsstraat over een afstand van ongeveer een kilometer vernieuwen vanaf de Vlasroot, aan het André Dumont Monument, tot aan de rotonde met de N723 Bevrijdingslaan aan het gemeentehuis. Zowel de fietspaden als de rijweg worden over die volledige zone in asfalt heraangelegd. De betonstraatstenen verdwijnen dus, ook op het verhoogde kruispunt met de Dorpsstraat. Later vernieuwt de gemeente zelf het stukje van de Dorpsstraat richting het Kerkplein. De fietssuggestiestroken in de Dorpsstraat worden breder en in oker gekleurd. Watergreppels en rioleringsdeksels worden waar nodig vernieuwd en opgehoogd.

Timing en impact?

Uitvoering per rijhelft

De werken starten maandag 31 mei en zullen ongeveer 3 weken duren. De aannemer zal rijhelft per rijhelft vernieuwen.

Opgelet: asfaltwerken zijn weersgevoelig, waardoor de planning zou kunnen wijzigen.

Minderhinder-maatregelen: doorgang As-centrum onderbroken, omleidingen rond werfzone

Vanaf maandag 31 mei gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker:

  • De doorgang in As-centrum is onderbroken tussen het gemeentehuis en de Vlasstraat.
  • Er gelden omleidingen richting Oudsbergen via de Schuttensbergstraat en de Ziepstraat, en richting As via de Zevenhuizenstraat, de Duinstraat en de Schansdijkstraat.
  • De Zevenhuizenstraat/Duinstraat wordt eenrichting naar As, tussen de Breeërweg en de Groenstraat. De Dorpsstraat (gemeenteweg) is volledig afgesloten aan de werfzone, maar blijft bereikbaar via de Steenweg. De woningen tussen de Dorpsstraat en de Schuttenbergstraat blijven maximaal bereikbaar via de fietsverbinding aan de Ziepstraat (paaltjes worden tijdelijk verwijderd).
  • Fietsers fietsen langs de werfzone aan de zijde waar er niet gewerkt wordt. Komende van de Stationsstraat sturen we fietsers via de Kerkstraat.
  • De Lijn past haar dienstverlening aan. Informatie vindt u aan de bushalte of op www.delijn.be.
N730 As fietsrelance

Contacteer ons

Contact
Bereikbaarheidsadviseur Wegen Limburg
Telefoon
011 433 855
E-mail