Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe bovenlaag asfalt voor de Dreef tussen de Ijskelderlaan en de grens met Huldenberg

Nieuwe bovenlaag asfalt voor de Dreef tussen de Ijskelderlaan en de grens met Huldenberg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Weg

N253

Wat en waarom?

Nieuwe bovenlaag asfalt voor de Dreef over 2000m

De Dreef(N253) in Overijse tussen de Ijskelderlaan en de grens met Huldenberg krijgt over een afstand van ongeveer 2000 meter een nieuwe laag asfalt. De werfzone stopt waar de Dreef in de bocht overgaat naar De Peuthystraat, zo een 150 meter voor het kruispunt met Kaalheide. 

Timing en impact?

Werken overdag op woensdag 10 tot en met donderdag 11 augustus 2022

De Dreef krijgt een nieuwe bovenlaag asfalt. De aannemer verwijdert de eerste dag het oude asfalt van de weg en legt de dag nadien nieuwe asfalt en markering aan. De gewestweg wordt opnieuw opengesteld als het nieuwe asfalt volledig afgekoeld is. Na de werken is het voor iedereen weer comfortabeler rijden op de gewestweg.

Parkeren en bereikbaarheid voor omwonenden

  • De Dreef en alle aansluitende zijstraten worden voor alle verkeer twee dagen volledig afgesloten. Wij vragen vriendelijk aan omwonenden die enkel via de Dreef kunnen ontsluiten om hun wagen liefst op dinsdagavond 9 augustus buiten de werfzone in een van de andere zijstraten te parkeren, zodat ze donderdagochtend vlot kunnen uitrijden.
  • De zijstraten die mee afgesloten worden zijn:  Ijskelderlaan, Puttestraat, het Nachtergaelepad, Kouterstraat, Stokkemlaan. Bijgevolg parkeren omwonenden uit de straten Broensdelle en Hassenbergstraat liefst op dinsdagavond 9 augustus hun wagen ook best buiten de werfzone als men nog wil kunnen wegrijden.

Hinder voor weggebruikers

  • Voetgangers: kunnen langsheen de werfzone blijven stappen (voorzichtigheid is geboden wanneer de nieuwe laag asfalt aangelegd is)
  • Fietsers: kunnen het gescheiden fietspad blijven gebruiken. We vragen wel om de Dreef niet te kruisen vlak na de asfalteringswerken.
  • Openbaar vervoer: de buslijnen 344, 349, 395, 547, 549, 595 en 598 kunnen hinder ondervinden. Klanten van De Lijn bekijken mogelijke wijzigingen voor hun reistraject via de app of routeplanner van De Lijn.
  • Bestemmingsverkeer: op woensdag 10 augustus tijdens de freeswerken zullen omwonenden nog de Dreef aan vertraagde snelheid (30 km/u.) kunnen uitrijden. Hou aub rekening met de machines en arbeiders op de werf. Op 11 augustus tijdens de asfalteringswerken kan van ‘s ochtends niemand nog de Dreef oprijden en vragen we omwonenden die enkel kunnen ontsluiten via de Dreef om een parkeerplaats aan de overkant (bv. Kouterstraat) voor die dag te zoeken, zodat de werken vlot kunnen verlopen.
  • Doorgaand verkeer: rijdt in beide richtingen van Overijse en Huldenberg om via de Clement Van ophemstraat, Duisburgsesteenweg, Overijsesteenweg, Merenstraat, Kerkplaats/Rootstraat, Veeweidestraat, de Limburg Stirumlaan en de Alfons Goossensstraat.

Bewonersbrief

Vragen over de werken?

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Website