Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe laag asfalt voor Tiensevest en Diestsevest voor en na de Oostertunnel aan station Leuven

Nieuwe laag asfalt voor Tiensevest en Diestsevest voor en na de Oostertunnel aan station Leuven

Algemeen Overzicht

Datum

Plaats

Weg

R23

Update 30/6/2021: Wegen en Verkeer vernieuwt nog steeds vanaf donderdagavond 1 juli (20u.) tot en met vrijdagochtend 2 juli (6u.) de bovenste laag asfalt op een deel van de Diestsevest op de ring van Leuven tot vlak voor de Oostertunnel. De aannemer heeft echter door een grote hoeveelheid aan af te werken werven voor het bouwverlof de planning voor de Tiensevest een weekje moeten opschuiven. Van zaterdagavond 10 juli tot zondagochtend 11 juli (6u.) krijgt het gedeelte van de Tiensevest een nieuwe laag asfalt. De werken ter hoogte van de Tiensevest veroorzaken minder hinder voor het verkeer dan aan de Diestsevest, waardoor hier prioriteit aan gegeven is.

Wat en waarom?

Nieuwe laag asfalt en markeringen over volledige breedte ring

 • Diestsevest binnenring (R23) van aan het kruispunt met het Joanna-Maria Artoisplein tot aan de inrit van de Oostertunnel. Het kruispunt met het J.-M. Artoisplein is niet in de werfzone inbegrepen.
 • Tiensevest buitenring (R23) vanaf het kruispunt met de Tiensesteenweg (N3) tot aan de inrit van de Oostertunnel. Het kruispunt Tiensepoort is niet in de werfzone inbegrepen.

Bekijk de locaties op de interactieve kaart hieronder.

Timing en impact?

Afwisselend 1 nacht hinder richting Diestsevest binnenring of Tiensevest buitenring van Leuven

De asfalteringswerken worden tussen 20u. en 6u. uitgevoerd vanaf donderdagavond 1 juli tot vrijdagochtend (6u.) 2 juli op de Diestsevest (binnenring) en van zaterdagavond (20u) 10 juli tot zondagochtend 11 juli 2021 op de Tiensevest (buitenring)

Parkeren en bereikbaarheid:

 • De parkeerstroken en inritten in de werfzone zullen NIET toegankelijk zijn tijdens de werken, de aannemer plaatst tijdig een parkeerverbod. 1 nacht per werfzone.
   
 • De zijstraat Tiensevest/Tiensepoort van de buitenring Tiensevest blijft toegankelijk voor inrijdend verkeer, uitrijdend verkeer zal tijdens de werkuren begeleid worden door onze mensen van de aannemer ter plaatse.
   
 • De zijstraat Jean-Baptiste van Monsstraat zal tijdens de nacht van 1 op 2 juli volledig afgesloten worden voor zowel in- als uitrijdend verkeer wanneer er op de binnenring van de Diestsevest gewerkt wordt.
   
 • Parking De Bond blijft gedeeltelijk bereikbaar: in- en uitrijden zal afwisselend mogelijk zijn richting Tiensevest of Diestsevest.

Hinder voor weggebruikers

 • Voetgangers: hebben doorgang langsheen de werfzone
 • Fietsers: hebben doorgang op de gescheiden fietspaden van de ring
 • Openbaar vervoer: de bussen die het station moeten bereiken, worden omgeleid via de ring rond Leuven (R23) om zo via de Diestsepoort het station van Leuven te bereiken.
 • Auto’s: de rijweg wordt tijdens 20u. ‘s avonds en 6u. ‘s ochtends over de volledige breedte ingenomen. Autobestuurders wordt aangeraden om de andere kant van de ring rond Leuven te gebruiken en de ring aan de stationsomgeving te mijden

Bewonersbrief voor omwonenden binnen werfzone

Vragen over de werken?

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Telefoon
016 66 57 50
Website