Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe lagen asfalt voor de Sint-Jansbergsesteenweg tussen Koning Boudewijnlaan tot en met de aansluitingen van kruispunt Berg Taborweg

Nieuwe lagen asfalt voor de Sint-Jansbergsesteenweg tussen Koning Boudewijnlaan tot en met de aansluitingen van kruispunt Berg Taborweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd - Niet Zichtbaar in overzichten

Plaats

Weg

N253

Wat en waarom?

Nieuwe onder- en bovenlaag asfalt

Vorig jaar vanaf eind mei tot in de zomer van 2020 kreeg de Tervuursesteenweg (N3) tussen Berg Taborweg in Leuven en de Weygenstraat in Bertem over 3 km een volledig nieuwe asfaltverharding en werden nieuwe markeringen voor fietspaden aangebracht.
Het kruispunt van de Tervuursesteenweg en de aansluitingen met Berg Taborweg, de Celestijnenlaan en de Sint-Jansbergsesteenweg krijgen nu een definitieve onder- en bovenlaag asfalt en nieuwe markeringen. De werken aan het kruispunt worden in 1 avond/nacht uitgevoerd, nadien volgen aansluitend de aanpassings- en asfalteringswerken op de Sint-Jansbergsesteenweg.

Wegen en Verkeer voert aansluitend aanpassingswerken uit aan de verschillende bushaltes op de Sint-Jansbergsesteenweg tussen het kruispunt Tervuursesteenweg/Berg Taborweg en de Koning Boudewijnlaan (N264). De bestaande klinkers aan de haltes worden vervangen door een onderlaag en bovenste laag asfalt en verschillende inspectieputten voor riolering in het wegdek worden hersteld.

Timing en impact?

Werken in fasen vanaf maandag 17 t.em. maandag 31 mei 2021

  • 1 nacht van 17/5 op 18/5 asfalteringswerken
    kruispunt Berg Tabor x Tervuursesteenweg tussen 20.30u - 6u > Uitgesteld door voorspeld regenweer 
  • Start werken Sint-Jansbergsesteenweg overdag vanaf 17/5 > gestart

Tijdens de werken wordt de Sint-Jansbergsesteenweg tussen 17 mei en 31 mei afgesloten voor alle doorgaand verkeer en wordt een omleiding op alle invalswegen aangeduid.

Omleidingen en plaatselijk verkeer

Tijdens de asfalteringswerken van het kruispunt van de Tervuursesteenweg met de aansluitingen Berg Taborweg, Sint-Jansbergsesteenweg (N253) en Celestijnenlaan wordt gedurende een avond/nacht al het doorgaand verkeer omgeleid via de E40 en de E314 om Leuven te bereiken. Deze omleiding staat aangeduid vanaf de Leuvense Ring ter hoogte van de werfzone en de grotere uitvalswegen: Koning Boudewijnlaan en op-en afrittencomplex Bertem.

Enkel plaatselijk verkeer voor omwonenden is mogelijk op de Sint-Jansbergsesteenweg en haar zijstraten tijdens de aanpassingswerken, behalve wanneer de freeswerken en asfalteringswerken starten. Tijdens drie volledige dagen zal het niet mogelijk zijn voor omwonenden om de Sint-Jansbergsesteenweg met de wagen te bereiken. De aannemer verwijdert over 1,3 km de oude onder- en bovenlaag asfalt en plaatst een nieuwe laag en markeringen. De Sint-Jansbergsesteenweg zal een aanzienlijk niveauverschil  hebben na de freeswerken en het is niet mogelijk om plaatselijk verkeer over de pas aangebrachte onderlagen te laten rijden. We vragen dan ook om uw begrip en om uw wagen elders te parkeren op:

  • Dinsdag 25/05, wanneer de aannemer de oude onder-en bovenlaag van de volledige rijweg affreest
  • Woensdag 26/05, wanneer de nieuwe onderlaag geplaatst wordt.
  • Donderdag 27/05, wanneer de aannemer de nieuwe bovenlaag en markeringen aanbrengt.

 

Contacteer ons bij vragen

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Telefoon
016 66 57 50
Website