Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoud Brusselse binnenring tussen Groenendaal en Waalse grens

Onderhoud Brusselse binnenring tussen Groenendaal en Waalse grens

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

R0

De werken zullen volgens de huidige planning uitgevoerd worden van maandag 22 tot vrijdag 26 augustus. Wegen en Verkeer voert de asfaltwerken bewust gelijktijdig uit met de werken aan de oprit van het Groenendaalkruispunt die als sinds begin juli bezig zijn. Op die manier ondervinden de bestuurders richting Namen / Waterloo niet onnodig twee keer hinder. 
 

Wat en waarom?

4 kilometer nieuwe asfaltlaag

Wegen en Verkeer werkt eind augustus 2022 op de Brusselse binnenring, tussen het Groenendaalkruispunt en de grens met Wallonië. De rechterrijstrook  van de Brusselse binnenring tussen Groenendaal en de grens met Wallonië krijgt over een stuk van bijna 4 kilometer een nieuwe bovenste asfaltlaag. De linkerrijstrook krijgt ook een opknapbeurt, maar dan vanaf het ecoduct tot aan de Waalse grens. 

Timing en impact?

Werken van 22 tot 26 augustus

Volgens de huidige planning vinden de werken plaats tussen maandag 22 en vrijdag 26 augustus. 

Verkeer over één rijstrook

Het verkeer op de Brusselse binnenring richting Waterloo moet tijdens de werken over één rijstrook in plaats van twee en er geldt een snelheidsbeperking.

Werken aan Groenendaalkruispunt

Deze werken gebeuren binnen dezelfde werfsignalisatie in het verlengde van de werken aan het Groenendaalkruispunt. Daar wordt tot eind augustus de oprit naar de binnenring verlengd. Daardoor wordt de hinder tot 1 ingreep beperkt. Lees meer over die werken op deze pagina.

 

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier