Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoud fietspaden Aarschotsesteenweg

Onderhoud fietspaden Aarschotsesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N223

UPDATE 20/06/2022: sinds 17 juni zijn de fietspaden klaar! Op maandag 20 juni kwam de werfleider van Wegen en Verkeer nog even met enkele collega's naar de werf. Hij gaf de passerende schoolkinderen en pendelaars letterlijk een duwtje in de rug en trakteerde hen op een koffie en een gezonde versnapering. Wegen en Verkeer huurde voor de gelegenheid ook een mobiele fietsenmaker in. Zie de galerij hieronder voor foto's van het gebeuren.

Wat en waarom?

Comfortabel fietsen

Wegen en Verkeer vernieuwt de fietspaden van de Aarschotsesteenweg (N223) in Tienen, van aan het kruispunt Deken Rochettelaan/Kaasweg tot iets voor de Breisemstraat. We vervangen de klinkers door een comfortabel fietspad in asfalt aan beide zijden over een lengte van 1,4 km. Ter hoogte van de zijstraten worden de bruuske overgangen vlak gemaakt en krijgt het fietspad een rode kleur, zodat het beter zichtbaar is.

De fietspaden langs de ring en het eerste stuk van de Aarschotsesteenweg werden al vernieuwd tijdens de grote herinrichting van de Tiense Vesten.

Timing en impact?

Werken afgerond

De werken werden intussen beëindigd

Vlaams herstelplan: meer fietspaden dan ooit

COVID-19 heeft de wereld en Vlaanderen hard getroffen. Daarom lanceerde de Vlaamse Regering een herstelplan. Een investering van 4,3 miljard in 180 projecten in uiteenlopende domeinen. Van cultuur tot sport, van onderwijs tot de zorgsector en van technologie tot milieu.  De werken in Tienen worden deels met deze herstelmiddelen uitgevoerd.

Meer weten?