Overslaan en naar de inhoud gaan

Plaatsen verkeerslichten aan oversteekplaats fietssnelweg "F3" Brussel - Leuven

Plaatsen verkeerslichten aan oversteekplaats fietssnelweg "F3" Brussel - Leuven

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N227

Wat en waarom?

Veilig oversteken 

In de Erpsestraat in Nossegem kruist de fietssnelweg F3 met de Mechelsesteenweg (N227). Wegen en Verkeer plaatst verkeerslichten op het kruispunt zodat fietsers tussen Leuven en Brussel er veilig en vlot kunnen oversteken. 

Het kruispunt met de Eprsestraat in Nossegem. Hier komen verkeerslichten zodat fietsers veilig kunnen oversteken. (c) Google Maps

Op fietssnelwegen.be/f3 leest u alles over de fietssnelweg tussen Leuven en Brussel.

Detectie en drukknop voor fietsers 

De nieuwe verkeerslichteninstallatie zal de fietsers op de fietssnelweg detecteren, maar de verkeerslichten langs de fietssnelweg zullen ook uitgerust zijn met een drukknop. De fietsers zullen dus ook groen licht kunnen aanvragen. 

Opstelruimte voor fietsers 

Wegen en Verkeer zal op de westelijke tak van de Erpsestraat (waar de fietssnelweg loopt) ruimte vrijmaken, zodat de fietsers zich comfortabel kunnen opstellen voor de verkeerslichten.  

Timing en impact?

Infrastructuurwerken: week lang omleidingen 

In een eerste fase zal een aannemer de nodige aanpassingen aan de weginfrastructuur aanbrengen, ter voorbereiding van het plaatsen van de verkeerslichten. Hij zal in de eerste plaats een opstelplaats aanleggen in de Erpsestraat, zodat de fietsers in alle veiligheid en comfort kunnen wachten aan de nieuwe verkeerslichten. Begin oktober zal de Erpsestraat daarom een week lang afgesloten worden voor fietsers en voor automobilisten. Daarom voorzien we omleidingen voor de fietsers en het lokale autoverkeer:  

  • de gebruikers van de fietssnelweg zullen een week lang moeten omrijdenvia Guldendelle, de Wauteletstraat en de Namenstraat
  • in de Erpsestraat zal een week lang tweerichtingsverkeer mogelijk zijn, zodat de bewoners nog met hun wagen kunnen omrijden via de Namenstraat  

Plaatsen verkeerslichten: lokale hinder 

In een tweede fase, waarvan de timing nog niet bekend is maar die normaal gezien een drietal dagen zal duren, zal een aannemer de verkeerslichten plaatsen. In deze fase zullen de fietsers en de automobilisten alle kanten uit kunnen en zal alle infrastructuur in gebruik blijven. 

Zodra we meer weten over de timing van de werken en de verkeershinder, leest u dat op deze pagina.

Vlaams herstelplan: meer fietspaden dan ooit

COVID-19 heeft de wereld en Vlaanderen hard getroffen. Daarom lanceerde de Vlaamse Regering een herstelplan. Een investering van 4,3 miljard in 180 projecten in uiteenlopende domeinen. Van cultuur tot sport, van onderwijs tot de zorgsector en van technologie tot milieu.  De werken in Zaventem worden deels met deze herstelmiddelen uitgevoerd.