Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

E17

HINDER OP DE E17

Nieuwe fase start 9 september
Na het vernieuwen van het wegdek richting Antwerpen moesten ook nog een deel van de voegen richting Kortrijk opnieuw aangepakt worden. De zogenaamde verdoken voegen die bij de renovatie gebruikt werden bleken de bewegingen van het viaduct immers onvoldoende te kunnen opvangen, met scheuren in het wegdek tot gevolg. Om de schade aan het wegdek en de omvang van de werkzaamheden te beperken willen we hier immers niet langer wachten dan strikt noodzakelijk.
 
Verkeerssituatie vanaf 9 september tot eind oktober
Vanaf donderdag 9 september wijzigt de situatie voor het verkeer op het viaduct. De aannemer werkt opnieuw op de helft van het wegdek richting Kortrijk, welke vrijgemaakt wordt om te starten met werken aan de voegen. Het verkeer rijdt vanaf dan op de rijrichting Antwerpen over twee versmalde rijstroken in beide richtingen. Dit zal zo blijven tot eind oktober. Zoals in 2020 het geval was zullen de afrit van de E17 komende vanuit Antwerpen en de oprit naar de E17 richting Antwerpen afgesloten zijn. In de nacht van 8 op 9 september wordt de signalisatie aangepast voor de start van de werken aan de voegen.

antwerpen vanaf  sept
oprit

Mogelijk worden de komende maanden nog een aantal locaties naast of onder het viaduct afgesloten worden voor voetgangers en fietsers. Van zodra de timing voor deze werken meer concreet is, brengen we de omwonenden hierover op de hoogte met een brief.  

Doorgang fietsers en voetgangers Gentbrugge onder viaduct

HINDER OP ONDERLIGGENDE WEGEN

Coating
Om het beton van het viaduct te beschermen tegen weer en wind wordt er een beschermende coating aangebracht op de brugpijlers en de liggers. Deze 'carbonatatiewerende' verf moet de wapeningen in het beton (die lokaal niet diep genoeg liggen) beschermen tegen indringend vocht en uitlaatgassen. Voor het aanbrengen wordt de structuur gestraald en opgekuist. Het aanbrengen wordt in verschillende lagen uitgevoerd (primer, tussenlagen en eindlaag). Om alle plekken goed te kunnen bereiken moeten we tijdelijk een aantal onderliggende straten afsluiten. 

Vanaf 24 september afsluiting Pirennelaan
Van vrijdag 24 september tot en met zaterdag 2 oktober sluiten we  de Pirennelaan af. Het verkeer wordt omgeleid via de Land van Rodelaan, Braemkasteelstraat, Braemstraat en Emiel Verhaerenlaan. Op de Land van Rodelaan sluiten we ter hoogte van de Pirennelaan één rijstrook af. Daar kan het verkeer wel beurtelings passeren.  Om de hinder te beperken geldt deze situatie enkel buiten de spitsuren: tussen 9u en 16u.

Vanaf 4 oktober hinder Braemkasteelstraat
Van maandag 4 oktober tot en met zaterdag 9 oktober sluiten we de Braemkasteelstraat gedeeltelijk af. Het verkeer kan beurtelings passeren met tijdelijke verkeerslichten onder het viaduct. Ook hier werken we enkel buiten de spits om de hinder voor het verkeer te beperken. 

Stofhinder
Voor het verfklaar maken van de structuur wordt deze eerst gereinigd. Dit zorgt voor stofontwikkeling op de werf en in de buurt van de onderdoorgangen waar we aan het werk zijn. We willen de bewoners in de omgeving van de afsluitinen waarschuwen om rekening te houden met stofhinder in de week dat de werken daar uitgevoerd worden. We willen ons verontschuldigen voor deze overlast en zullen deze zo kort mogelijk houden. 

 

.