Overslaan en naar de inhoud gaan

Riolerings- en wegenwerken Kromstraat en Kempenlaan

Riolerings- en wegenwerken Kromstraat en Kempenlaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

N116

De gemeente Ranst, het Agentschap Wegen en Verkeer, Water-link en Aquafin slaan de handen in elkaar voor riolerings- en wegenwerken in de Kromstraat (tussen het kruispunt met de Schawijkstraat en het kruispunt met de Gasthuisstraat) en in de Spruytershofstraat. In de berm van de Kempenlaan in Wommelgem legt Aquafin een doorvoerleiding voor afvalwater aan langs de kant met de even huisnummers.

Wat en waarom?

Waarom deze werken?

In de Kromstraat wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd waarop verschillende zijstraten worden aangekoppeld. Zo wordt bijvoorbeeld het lozingspunt van de Profeetstraat en de achterliggende straten aangesloten op de nieuwe vuilwatercollector. Ook de aan te leggen vuilwaterriool van de Spruytershofstraat wordt op deze nieuwe collector aangesloten. Na de werken stroomt het afvalwater van 4.400 inwoners naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Wommelgem. Het propere regenwater wordt opgevangen in grachten en afgevoerd naar de Keerbeek en zo verder naar het Schijn.

De Kromstraat wordt veiliger ingericht met o.a. afgescheiden fietspaden, vrij van de rijweg. Verder worden de kruispunten, en zeker het kruispunt Kromstraat – Kastanjelaan, veiliger gemaakt. In de Spruytershofstraat wordt de bovenbouw aangepast.

Door de nutsleidingen te vernieuwen, een nieuw rioleringsstelsel aan te leggen en de rijweg veiliger in te richten, zullen de Kromstraat en de Spruytershofstraat jarenlang gespaard blijven van ingrijpende werken.

Kromstraat_dwarsdoorsnede

Timing en impact?

Waar en wanneer werken we?

Vanaf maandag 2 augustus 2021 start de aannemer van de rioleringswerken. Hij werkt in verschillende fasen.

Kromstraat Ranst_faseringsplan

Bereikbaarheid van uw woning, handelszaak of bedrijf

De straten worden per deel opgebroken. Eerst verwijdert de aannemer de wegenis en daarna graaft hij over korte afstand een sleuf voor de rioolbuis. Zodra de buis in de grond ligt, wordt de sleuf aangevuld en afgedekt met steenslag. Daar kunt u met de wagen voorzichtig over rijden. Matig daarom a.u.b. uw snelheid! Het blijft een werf.

Buiten de werkuren, in het weekend en op feestdagen kunt u met de auto op de oprit van uw woning – ook in de werkzone. Woont u in de werkzone en moet u overdag weg? Parkeer dan uw wagen ergens anders, bv. aan de zijkant in het stuk van de Kromstraat waar (nog) niet wordt gewerkt. Tussen 7.00 tot 17.00 uur, kunt u niet over de werf rijden. Het kan trouwens gebeuren dat de activiteiten op de werf al iets vroeger starten of ’s avonds een beetje uitlopen.

Handelszaken en bedrijven houden we maximaal toegankelijk. Het spreekt voor zich dat de hulpdiensten altijd door kunnen.

Omdat we in de Kempenlaan alleen in de berm werken, verwachten we dat de hinder voor de buurtbewoners hier eerder beperkt zal zijn.

Omleidingen

Voor lokaal en doorgaand verkeer worden aangepaste omleidingen voorzien per fase.

Meer informatie
Aquafin is bouwheer voor dit project en zal ook de communicatie over de werken verzorgen. Kijk voor meer informatie over de fasering en de bijhorende omleidingen op de website van Aquafin.