Overslaan en naar de inhoud gaan

Sint-Annatunnel en Kennedyfietstunnel

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Provincie

Plaats

Weg

SAT
KT

Elke donderdag onderhoud aan roltrappen Voetgangerstunnel

Elke donderdag van 9u tot ca. 16u voert AWV onderhoud uit aan de roltrappen van de Sint-Annatunnel. We demonteren de traptreden stuk per stuk, om ze dan te reviseren en vervolgens op hun exacte plek terug te plaatsen.

Tijdens de onderhoudswerken is de betreffende roltrap buiten dienst. De trap waar we aan werken is dan volledig afgesloten. De naastliggende roltrap staat ook stil, maar is wel toegankelijk en kan gebruikt worden om te voet naar boven of beneden te gaan. Wie de Schelde wil oversteken, kan ook gebruik maken van het gratis Sint-Annaveer of de Kennedyfietstunnel.

 

CORONAMAATREGELEN (COVID-19) AAN KENNEDYFIETSTUNNEL EN SINT-ANNATUNNEL

Het dragen van een mondmasker is verplicht in de tunnel en liften van de Kennedyfietstunnel en de Sint-Annatunnel. Ook andere maatregelen blijven gelden:

- De trappen in de Kennedyfietstunnel worden enkelrichting en er is verhoogd toezicht in het weekend.

- Social distancing door beperking van aantal gebruikers per lift en afstand in de wachtrijen.

Op zoek naar de actuele status van de liften/roltrappen in de Sint-Annatunnel of de Kennedytunnel? Kijk dan hier: fietsverbindingenschelde.wegenenverkeer.be
Zoek je de uren van de veerdienst? Meer info: www.welkombijvloot.be/veer-sint-anna-sta

Praktische informatie

Sint-Annatunnel

 • Voor voetgangers en fietsers. Fietsen wordt enkel stapvoets (5 km/u) toegelaten. Bromfietsen dienen aan de hand gehouden te worden.
 • Toegankelijk via liften en roltrappen.
 • Werkingsuren roltrappen:
  • weekdagen: 06u - 20u (bij drukke passage tot 22u).
  • weekends: 09u - 21u.
  • bij defect liften draaien de corresponderende roltrappen 24/24u.

Veer Sint-Anna

 • Gratis veerdienst tussen linker- en rechteroever voor voetgangers, fietsers en begeleide rolstoelgebruikers.
 • Werkingsuren: raadpleeg hier het uurrooster van de veerdienst.
 • Het aantal overvaarten per dag kan variëren en kan in functie van de noden en wachttijden worden bijgestuurd. Hinder door ander scheepvaartverkeer op de Schelde is mogelijk. 

Kennedyfietstunnel

 • Vluchtkoker van de Kennedytunnel, alternatieve Scheldekruising voor fietsers.
 • Toegankelijk via liften en trappen.
Overzicht locatie scheldekruising voor fietsers

Renovatie Sint-Annatunnel

Grondige renovatie liften gepland

Om de storingen en defecten aan de liften van de Sint-Annatunnel grondig en duurzaam aan te pakken, bereidt het Agentschap Wegen en Verkeer een omvangrijk renovatieproject voor. Zo zullen de liften volledig gerestaureerd worden, met behoud van het  authentieke karakter van de installatie, maar met een frisse uitstraling aangepast aan de moderne noden. Aangezien er tijdens de twee voorgaande jaren geen geschikte aannemer gevonden werd omwille van de omvang, complexiteit en specificiteit van de opdracht, zal het agentschap de coördinatie van de werken nu zelf op zich nemen. Verder zal er een uitsplitsing gemaakt worden van de verschillende opdrachten die in de markt gezet zullen worden, om de kans op het vinden van een geschikte aannemer te vergroten.