Overslaan en naar de inhoud gaan

Structureel onderhoud Gillès de Pélichylei en Brasschaatsebaan

Structureel onderhoud Gillès de Pélichylei en Brasschaatsebaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N121

Wat en waarom?

Vernieuwing rijweg Gillès de Pélichylei en Brasschaatsebaan

Het Agentschap Wegen en Verkeer voorziet in augustus een structureel onderhoud op de Gillès de Pélichylei en Brasschaatsebaan (N121) in Schilde. De voorbije jaren werden hier langs weerszijden al veilige fietspaden aangelegd. Nu is de rijweg nog aan de beurt. Het wegdek tussen de Veldlei en de Heidedreef krijgt een nieuwe asfaltlaag en de riooldeksels worden er vervangen. Zo verbeteren we het comfort van de weggebruikers.

N121 Schilde_omleidingsplan

Timing en impact?

2 weken werken in augustus

Het onderhoud is ingepland van 9 tot 20 augustus. In de eerste week, van 9 tot 13 augustus vervangt de aannemer de riooldeksels. In de tweede week, van 17 tot 20 augustus, vernieuwen we de rijweg:

  • dinsdag 17 en woensdag 18 augustus: verwijderen van de oude asfaltverharding
  • donderdag 19 augustus: asfalteren tussen Heidedreef en Dreef van Duyvendael (inclusief kruispunt)
  • vrijdag 20 augustus: asfalteren tussen Dreef van Duyvendael en Veldlei (inclusief kruispunt) en aanbrengen wegmarkeringen in de volledige werfzone.

* Op maandag 16 augustus wordt er niet gewerkt. De aannemer neemt deze dag als inhaalrust voor de feestdag van zondag 15 augustus.

Opgelet: deze werkzaamheden zijn sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. De planning kan dus nog wijzigen.

Omleiding voor doorgaand verkeer, lokaal verkeer beperkt mogelijk

Tijdens de werken is de N121 afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer volgt in beide richtingen een omleiding via de Wijnegemsesteenweg. Fietsers kunnen wel gewoon via de Gillès de Pelichylei/Brasschaatsebaan blijven rijden.

Lokaal autoverkeer heeft beperkte doorgang in de werfzone. Heeft u een bestemming in de werfzone dan kan u die dus wel bereiken. Toch vragen we iedereen om de werfzone zoveel mogelijk te vermijden en indien mogelijk via de zijstraten te rijden. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de wegarbeiders. Maar ook, hoe minder verkeer er in de werfzone rijdt, hoe vlotter de aannemer kan doorwerken.

Opgelet: op de twee dagen dat we asfalteren is er GEEN doorgang in de betreffende zone, ook niet voor bestemmingsverkeer. Garages en opritten van woningen zijn dan gedurende één dag niet toegankelijk. Plaats uw wagen tijdig buiten de werfzone, zodat u niet ingesloten raakt. Ook de zijstraten zijn die dag afgesloten van de Gillès de Pélichylei/Brasschaatsebaan.

Inritten zijn tijdens de asfalteringswerken niet toegankelijk met de auto. Te voet of met de fiets kan u natuurlijk wel steeds uw woning bereiken. Uiteraard kunnen hulpdiensten in geval van nood altijd tot aan uw woning geraken.

Huisvuilophaling tijdens de werken
De huisvuilophaling blijft doorlopen tijdens de werken volgens de planning in de ophaalkalender. Wel zal de ophaling in een aantal straten vroeger op de dag gebeuren dan gebruikelijk (vóór 7u ’s ochtends). Daarom zet u uw afval best de avond voordien al buiten.