Overslaan en naar de inhoud gaan

Terlaemenlaan: vrijliggend dubbelrichtingsfietspad met oversteekplaatsen

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Binnenkort

Provincie

Weg

N729

Eénrichtingsverkeer in de werfzone vanaf 13 september 2021

Om de werken vlot en veilig te laten verlopen, nemen we enkele minderhindermaatregelen. Vanaf maandag 13 september houdt verkeer rekening met het volgende:

Gemotoriseerd verkeer

  • Gemotoriseerd verkeer op de Terlaemenlaan kan de werken in één richting voorbijrijden: van Bolderberg richting Boekt en Keienberg. Het éénrichtingsverkeer geldt van de Kerkstraat tot aan de Laamheidestraat.
  • Gemotoriseerd verkeer richting Bolderberg/Hasselt volgt een omleiding via de Onze-Lieve-Vrouwstraat, Meylandtlaan/Vogelsancklaan/Halveweg (N72) en Wijvestraat/Zandstraat.
  • De Westlaan en de Snelwegstraat zijn afgesloten ter hoogte van de Terlaemenlaan. 
  • Ook de op- en afritten van de E314 complex 27 Circuit Zolder blijven beschikbaar, maar enkel vanuit zuidelijke richting (mee met het éénrichtingsverkeer). Verkeer vanuit Boekt en Keienberg volgt de omleiding en maakt gebruik van complex 28 Heusden-Zolder.

Fietsers

Tijdens de werken zijn de fietspaden op de Terlaemenlaan niet beschikbaar. Fietsers volgen een omleiding om de werfzone heen via de Jeugdlaan, Westlaan en Kerkstraat.

N729 Terlaemenlaan - omleiding

Carpoolparking Terlaemen bereikbaar via Jeugdlaan

Omwille van veiligheidsredenen is de Snelwegstraat afgesloten ter hoogte van de gewestweg. Daardoor kan verkeer niet langer rechtstreeks via de Terlaemenlaan naar de carpoolparking rijden. Je volgt een korte omleiding via de Viverselweg en de Jeugdlaan. 

Niet onbelangrijk: je kan ook niet langer vanaf de carpoolparking naar de snelweg rijden. Je volgt een omleiding via het complex 28 Heusden-Zolder