Overslaan en naar de inhoud gaan

Toegang Wetenschapspark aan Leuven Noord

Toegang Wetenschapspark aan Leuven Noord

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Plaats

Weg

Wat en waarom?

Toegang naar wetenschapspark vanaf Vuntcomplex

De stad Leuven heeft grootse plannen voor de site Leuven Noord. Dat terrein bestaat uit het spoorwegplateau tussen de Eénmeilaan in Kessel-Lo, de spoorweg, de stelplaats van De Lijn en de autosnelweg E314. Het Tweede Ruimtelijk Structuurplan Leuven transformeert de site tot een wetenschapspark, waar ook logistieke bedrijven zich kunnen vestigen. De ontwikkeling van een nieuw wetenschapspark vereist in eerste instantie een aanpassing van de weginfrastructuur in de omgeving van de site. Na een grondige studie van 9 mogelijke scenario’s besloten we in samenspraak met stad Leuven om een toegang te voorzien vanaf de gewestweg Vuntcomplex.

Tip: Klik op de dubbele pijl rechtsboven om de kaart of foto volledig en groter te zien.

Leuven Noord

De toegang tot Wetenschapspark maakt deel uit van 'Leuven Noord'. Dit is een reeks van elf infrastructuurprojecten tussen 2018 en 2023 ten noorden van Leuven, met name in de deelgemeenten Wilsele en Kessel-Lo. Met de realisatie van deze projecten wil Wegen en Verkeer de verkeersveiligheid verhogen en het verkeer op en rond de E314 vlotter laten verlopen.

Timing en impact?

Studiefase van het project

De aanleg van de nieuwe toegangsweg naar het toekomstige Wetenschapspark bevindt zich momenteel in de studiefase. De uitvoering van deze werken is volgens de huidige planning voorzien tussen de zomers van 2022 en 2023. 

 

 

Contact

Contacteer ons bij vragen

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Telefoon
016 66 57 50
Website