Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilig fietspad en geleiding voor dieren langs Terhulpensesteenweg

Veilig fietspad en geleiding voor dieren langs Terhulpensesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N275

Update 11/08/21: Wegen en Verkeer werkt sinds dinsdag 3 augustus op de Terhulpensesteenweg, tussen de ring en de Bundersdreef. Meer info over de verkeerssituatie leest u onderaan deze pagina.

Wat en waarom?

Veilig fietsen tussen Hoeilaart en Brussel

De Terhulpensesteenweg wordt over een afstand van ongeveer 1,3 kilometer heringericht, tussen de Ring rond Brussel (R0) en de grens met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

  N275 Terhulpensesteenweg Hoeilaart

  Wat verandert er?

  • Dubbelrichtingsfietspad: Aan de westzijde van de weg wordt een dubbelrichtingsfietspad aangelegd van 3 meter breed. Houten vangrails scheiden het fietspad af van de rijweg. De verlichting voor het fietspad wordt geïntegreerd in de houten vangrails. Deze fietsverbinding vormt een fietssnelweg tussen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Hoeilaart.
  • Nieuwe rijweg: De verharding van het huidige wegdek en het fietspad wordt opgebroken. Vervolgens wordt de rijweg van de Terhulpensesteenweg opnieuw aangelegd. De rijweg wordt in 'verkanting' aangelegd. Dat wil zeggen dat het water naar één kant van de weg zal afwateren, over twee rijvakken heen
  • Heraanleg bushaltes aan Bundersdreef: Beide bushaltes aan de Bundersdreef worden heraangelegd. De perrons worden verhoogd zodat reizigers gemakkelijk kunnen op- en afstappen. 
  • Geleidingswanden voor overstekende dieren: Aan beide zijden van de weg worden er betonnen geleidingswanden geplaatst. Die geleidingswanden moeten ervoor zorgen dat dieren naar de bestaande ecotunnel en naar het "ecorecreaduct" dat aangelegd zal worden door De Werkvennootschap ,worden geleid. Zo kunnen dieren onder de weg oversteken naar de andere kant van het bos.

  Timing en impact?

  Werken vanaf begin augustus 2021

  Volgens de huidige planning start Wegen en Verkeer op manadag 2 augustus met haar werken. Ze duren ongeveer een half jaar, tot het voorjaar van 2022. 

  Hinder voor autoverkeer

  • Tussen de R0 en de Bundersdreef kan de Terhulpensesteenweg (N275) maar in één richting gebruikt worden. Het verkeer richting Hoeilaart kan langs de werf doorrijden.
  • Wie richting Brussel rijdt, moet een omleiding volgen vai de R0 en de E411 naar de Delleuxlaan (R22).

   

  Hinder voor fietsers

  • Het dubbelrichtingsfietspad wordt volledig afgesloten. In beide richtingen rijden fietsers om via de Bundersdreef en de Tumuliweg, door het Zoniënwoud. 
  Omleidingskaart N275 Hoeilaart

  De omleidingen in kaart. Enkel het autoverkeer richting Hoeilaart kan gebruik maken van de Terhulpensesteenweg.