Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilige en leefbare doortocht voor N449 in Wachtebeke

Veilige en leefbare doortocht voor N449 in Wachtebeke

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N449

Het Agentschap Wegen en Verkeer, de gemeente Wachtebeke en Aquafin werken samen aan de herinrichting van de dorpskern van Wachtebeke. De veiligheid en leefbaarheid van het centrum verhogen en het doorgaand verkeer afremmen, dat zijn de centrale principes van het geplande project.

Wat en waarom?

Waar spelen de werken zich af?

De wegen- en rioleringswerken die in april 2021 starten, zijn de laatste stap in de herinrichting van de dorpskern van Wachtebeke. Eerder werden het Dr. Jules Persynplein, Dorp en Kerkplein al onder handen genomen . 

De komende 2 jaar finaliseren we de herinrichting van de dorpskern. Daarbij zullen we werken in een zone die loopt van Rechtstro tot aan de Meersstraat langs de Moervaart.

Situeringskaart N449 Wachtebeke

Werfzone Wachtebeke

Wat gaan we doen? 

De gewestweg N449, beter bekend onder de namen Rechtstro, Smishoek, Godhuisstraat de Meersstraat loopt door het centrum van Wachtebeke. Een drukke weg door een dorpskern zorgt soms voor onveilige situaties. Daarom staat in de heraanleg meer veiligheid voor alle weggebruikers centraal. Bovendien willen we ook dit deel van Wachtebeke, in navolging van het Jules Persynplein, Dorp en het kerkplein, heel wat leefbaarder en aangenamer maken. 

Lees meer over de toekomstplannen voor de N449. 

Timing en impact?

Timing

De wegen- en rioleringswerken starten op 12 april 2021. Om de hinder voor de omwonenden, de handelaars en het verkeer te beperken pakken we de werken in 4 fases aan. We hopen de werken in het voorjaar van 2022 af te ronden.

Lees meer over de timing en impact van de werken.