Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilige oversteekplaatsen met drukknop voor fietsers en voetgangers op Rijksweg in Maasmechelen-centrum

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Provincie

Plaats

Weg

N78

Fietsers

De gefaseerde vernieuwing van de oversteekplaatsen gebeurt met het oog op een veilige omleiding voor fietsers en voetgangers. Er loopt telkens een omleiding rond de werfzone, via de bestaande oversteekplaats of de vernieuwde. De gekende oranje omleidingsbordjes zullen fietsers en voetgangers tijdig attent maken op de gewijzigde verkeerssituatie. 

Gemotoriseerd verkeer

Doorgaand verkeer Rijksweg

Doorgaand verkeer op de Rijksweg tussen Dilsen-Stokkem en Lanaken blijft steeds in beide richtingen mogelijk. Buiten de spitsuren (9-15 uur) kan de aannemer wel een rijstrook innemen ter hoogte van de werfzone. De snelheid wordt voor ieders veiligheid ook afgebouwd naar 50km/u

Plaatselijk verkeer

Wanneer de aannemer de aansluiting van de Heirstraat, Hermanslaan of Boudewijnlaan op de Rijksweg vernieuwt, is die zijtak afgesloten ter hoogte van de gewestweg voor uitgaand verkeer. Met andere woorden blijft verkeer van de Rijksweg naar de zijstraten wel nog mogelijk. AWV voorziet telkens een lokale omleiding, via de omliggende gemeentewegen

De ventweg langs de Rijksweg, tussen de Hermanslaan en de Heirstraat, blijft bereikbaar vanaf de Rijksweg. Wegrijden gebeurt via de Deken Bernardstraat. In de ventweg zal er een parkeerverbod van kracht zijn op het moment dat we het kruispunt met de Heirstraat vernieuwen. 

Nachtelijke asfaltwerken

Per fase moet op de N78 Rijksweg gedurende één nacht plaatselijk ook de rijweg in asfalt vernieuwd worden. Ook de nieuwe markeringen worden dan aangebracht. We doen dat bewust ’s nachts om de hinder voor het verkeer overdag te beperken. Omwonenden zullen mogelijks echter nachtelijke geluidshinder ervaren. AWV doet er alles aan om die hinder tot een minimum te beperken.