Overslaan en naar de inhoud gaan

Verbeteringen voor de Leuvense fietser

Verbeteringen voor de Leuvense fietser

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

R23

Fietspad Lüdenscheidsingel, beelden voor en na de werken

Meer foto's zijn te bekijken in de beeldreportage "Lüdenscheidsingel: de aanleg van een verzonken tweerichtingsfietspad in beeld

Tip: Klik op de dubbele pijl rechtsboven in de fotogalerij voor grotere beelden en uitleg.
© AWV 2020 Foto's door werfleiders en werfcontroleurs Wegen en Verkeer

Naast de aanleg van het tweerichtingsfietspad aan de Lüdenscheidsingel gebeurde ook dit: 

  • Aan de Aarschotsesteenweg, ter hoogte van het viaduct van de E314, rijden fietsers voortaan gescheiden van het autoverkeer. De rijweg onder de “Duitse Brug” werd omgevormd tot een dubbelrichtingsfietspad. Iets verderop, ter hoogte van Ecowerf, werden fietspaden verbreed en werd een oversteekplaats voor fietsers aangelegd. 
  • Op de Mechelsesteenweg, aan het op- en afrittencomplex van de E314, werden de oversteekplaatsen beveiligd en werden er nieuwe verkeerslichten geplaatst. 
  • Langs de Tiensevest werd een fietspad verbreed en aan de Tiensepoort werd meer opstelruimte aangelegd voor de fietsers die wachten om over te steken.  

Momenteel is een aannemer druk bezig met de aanleg van een tunnel onder de E314 voor het fietsverkeer tussen Kessel-Lo en Wilsele / Holsbeek en voor lokaal autoverkeer. In het voorjaar van 2021 wordt de verkeerslichtenregeling aan de Naamsepoort aangepast zodat fietsers daar vlotter en veiliger voorbij kunnen.