Overslaan en naar de inhoud gaan

Verlengen afslagstrook buitenring Parklaan richting stadscentrum

Verlengen afslagstrook buitenring Parklaan richting stadscentrum

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Provincie

Plaats

Weg

R13
N18

Wat en waarom?

Afslagstrook ca. 100 meter langer

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in april werken uitvoeren op het kruispunt van de Turnhoutse ring (R13) met de Steenweg op Mol en Steenweg op Turnhout (N18). De linkse afslagstrook van de buitenring van de Parklaan richting het stadscentrum wordt een stuk langer. Deze ingreep moet de verkeersveiligheid en de doorstroming op het kruispunt verbeteren. Tijdens de werken zal het verkeer op de buitenring een tweetal weken hinder ondervinden.

Door de langere afslagstrook kan het afslaande verkeer van de Ring richting het centrum van Turnhout sneller uitvoegen. Hierdoor verkleint het risico op kop-staartbotsingen en kan het doorgaand verkeer richting het noorden van de stad en Ravels vlotter doorrijden.

Turnhout_R13-N18_verlengen afslagstrook

Timing en impact?

Werken starten na de paasvakantie

De werken voor het verlengen van de afslagstrook duren zo’n 2 weken en starten na de paasvakantie.

Om de werken veilig te kunnen uitvoeren nemen we ter hoogte van de werfzone de linkerrijstrook in van de buitenring van de Parklaan. De rechterrijstrook en de afslagstrook naar Oud-Turnhout blijven gewoon toegankelijk. Ook afslaan naar het centrum blijft mogelijk, maar de bestaande afslagstrook wordt wel verkort.

Op de binnenring van de Parklaan en op de N18 is er geen hinder voor het verkeer.

Opgelet: deze werkzaamheden zijn sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is dus mogelijk dat de planning nog wijzigt.

omgeving in beweging

Wegenwerken stadsregio Turnhout

2021 wordt trouwens voor de hele stadsregio Turnhout een druk jaar met de schop in de grond op verschillende gewestwegen. Ook daar zetten we steeds in op een veilige, vlotte en duurzame mobiliteit voor alle weggebruikers. De kaart hieronder geeft u een overzicht van de geplande werken (oranje) en projecten in studie (geel). Verder ziet u ook welke kruispunten de komende jaren stap voor stap aangesloten worden op de slimme verkeerslichtenregeling (groen). Klik op de icoontjes voor een korte omschrijving en een link naar de projectpagina van die werf.