Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing enkelrichtingsfietspaden op Brusselsesteenweg

Vernieuwing enkelrichtingsfietspaden op Brusselsesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N4

22/9/2022: De werken aan de fietspaden op de Brusselsesteenweg (N4) zitten op schema. Vrijdag 23 september wordt er nog een deel asfalt aangelegd. Vanaf maandag 26 september vanaf 7u ‘s ochtends starten de werken aan het fietspad in de richting van Brussel tussen de Clement Van Ophemstraat en de Marnixlaan. Deze fase duurt een tiental werkdagen tot en met 7 oktober. De vierde nieuwsbrief met update over de start van fase 4 werd deze namiddag uitgestuurd. Wie zich nu pas inschrijft kan alle voorgaande nieuwsbrieven bekijken in de rechterkolom onder de inschrijfmodule van de nieuwsbrief. Klik op 'Bekijk archief' om alle verzonden nieuwsbrieven te kunnen bekijken of herlezen.

Wat en waarom?

Meer comfort voor fietsers

Wegen en Verkeer werkt dit najaar aan de heraanleg van de fietspaden op de Brusselsesteenweg (N4) in Overijse. Omdat de huidige fietspaden langs de schoolroute tussen Overijse en Jezus-Eik in slechte staat zijn, worden in beide richtingen de klinkers uitgebroken en vervangen door een nieuwe asfaltverharding. De werken verlopen over een afstand van drie kilometer tussen Graaf Joseph de Meeusstraat en kruispunten Kokstraat en Schavei.

Timing en impact?

Werken vanaf 29 augustus tot eind oktober 

Volgens de huidige planning start Wegen en Verkeer vanaf 29 augustus met de heraanleg van de fietspaden. De werken verlopen achtereenvolgens in 3 zones, waarbij de werken telkens opschuiven richting Jezus-Eik.

In totaal zijn er 6 fases, verspreid over ongeveer 8 weken tot eind oktober. Een overzicht van alle fasen vindt u onder de subpagina “werken in zes fasen”.

Tot eind oktober: richting Jezus-Eik open voor verkeer, omleiding richting Overijse

  • Voetgangers en fietsers kunnen bij elke fase aan de overkant van de straat hun weg verder zetten. 
  • Richting Jezus-Eik kan het verkeer steeds doorrijden op de Brusselsesteenweg (N4) tijdens de volledige duur van de werken. Bestemmingsverkeer richting Overijse centrum kan tot aan de werfzone rijden.
  • Doorgaand en zwaar verkeer dat richting Overijse centrum wil rijden, volgt tot eind oktober een omleiding via de snelweg E411 en de Terhulpensesteenweg (N253).
  • Openbaar vervoer: De buslijnen 341, 344, 348, 349, 543 en 547 die richting centrum Overijse rijden zullen hinder ondervinden. Klanten informeren zich daarom best via de routeplanner van De Lijn voor alle aanpassing op hun route: www.delijn.be/nl/routeplanner

Schrijf je in op de digitale nieuwsbrief

Bij de start van de werken en elke nieuwe fase, sturen we een herinnering uit via de nieuwsbrief. Woon je in de buurt van de werfzone? Vergeet je dan niet in te schrijven via de rechterkolom. Voor de start van de werken zetten we een extra pagina met de actuele hinder online.

Bewonersbrief voor Overijse

Meer investeren in fietspaden

Agentschap Wegen en Verkeer investeert steeds meer in fietsinfrastructuur. Dankzij het Vlaamse relanceplan wordt ook 130 miljoen euro extra vrijgemaakt voor fietspaden langs gewestwegen vrijgemaakt. Zo krijgt het fietsnetwerk in Vlaanderen meer vorm en wordt fietsen veiliger en comfortabeler, zodat morgen nog meer mensen voor de fiets kiezen.