Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing enkelrichtingsfietspaden op Brusselsesteenweg

Vernieuwing enkelrichtingsfietspaden op Brusselsesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N4

Wat en waarom?

Meer comfort voor fietsers

Wegen en Verkeer werkt dit najaar aan de heraanleg van de fietspaden op de Brusselsesteenweg (N4) in Overijse. Omdat de huidige fietspaden langs de schoolroute tussen Overijse en Jezus-Eik in slechte staat zijn, worden in beide richtingen de klinkers uitgebroken en vervangen door een nieuwe asfaltverharding. Over een afstand van drie kilometer tussen Graaf Joseph de Meeusstraat en kruispunten Kokstraat en Schavei

Timing en impact?

Werken vanaf 29 augustus tot eind oktober 

Volgens de huidige planning start Wegen en Verkeer vanaf 29 augustus met de heraanleg van de fietspaden. De werken verlopen achtereenvolgens in 3 zones, waarbij de werken telkens opschuiven richting Jezus-Eik.

In totaal zijn er 6 fases, verspreid over ongeveer 8 weken tot eind oktober. Een overzicht van alle fasen vindt u onder de subpagina “werken in zes fasen”.

Tot eind oktober: richting Jezus-Eik open voor verkeer, omleiding richting Overijse

  • Voetgangers en fietsers kunnen bij elke fase aan de overkant van de straat hun weg verder zetten. 
  • Richting Jezus-Eik kan het verkeer steeds doorrijden op de Brusselsesteenweg (N4) tijdens de volledige duur van de werken. Bestemmingsverkeer richting Overijse centrum kan tot aan de werfzone rijden.
  • Doorgaand en zwaar verkeer dat richting Overijse centrum wil rijden, volgt tot eind oktober een omleiding via de snelweg E411 en de Terhulpensesteenweg (N253).
  • Openbaar vervoer: De buslijnen 341, 344, 348, 349, 543 en 547 die richting centrum Overijse rijden zullen hinder ondervinden. Klanten informeren zich daarom best via de routeplanner van De Lijn voor alle aanpassing op hun route: www.delijn.be/nl/routeplanner

Schrijf je in op de digitale nieuwsbrief

Bij de start van de werken en elke nieuwe fase, sturen we een herinnering uit via de nieuwsbrief. Woon je in de buurt van de werfzone? Vergeet je dan niet in te schrijven via de rechterkolom. Voor de start van de werken zetten we een extra pagina met de actuele hinder online.

Bewonersbrief voor Overijse

Vlaams herstelplan: meer fietspaden dan ooit

COVID-19 heeft de wereld en Vlaanderen hard getroffen. Daarom lanceerde de Vlaamse Regering een herstelplan. Een investering van 4,3 miljard in 180 projecten in uiteenlopende domeinen. Van cultuur tot sport, van onderwijs tot de zorgsector en van technologie tot milieu.  De werken in Overijse en Jezus-Eik worden deels met deze herstelmiddelen uitgevoerd.