Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing fietspaden langs Houthalenseweg tussen Noord-Zuidverbinding en Koningshofweg

Vernieuwing fietspaden langs Houthalenseweg tussen Noord-Zuidverbinding en Koningshofweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N715

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal in Zonhoven het bestaande fietspad aan weerskanten van de N715 Houthalenseweg over een afstand van 800 meter vernieuwen, tussen de aansluiting met de N74 Noord-Zuidverbinding en de Koningshofweg. Dat moet het fietscomfort en de veiligheid verbeteren. Verkeer richting het centrum blijft steeds mogelijk. Richting Houthalen geldt er een korte omleiding. 

Wat en waarom?

Nieuw fietspad in asfalt

AWV vernieuwt het bestaande fietspad aan weerskanten van de N715 Houthalenseweg over een afstand van 800 meter vernieuwen, tussen de aansluiting met de N74 Noord-Zuidverbinding en de Koningshofweg. Vandaag is het fietspad zowel in beton als asfalt vervaardigd met een voeg tussen beide materialen. AWV zal het fietspad over de volledige breedte affrezen en een nieuwe toplaag asfalt plaatsen. De markeringen worden ook opnieuw aangebracht.  

Na afloop van deze werken zal AWV in juni ook de N715 Heuveneindeweg/Heuvenstraat in Zonhoven vernieuwen, verderop in de richting van Hasselt. Ook hier wordt het fietspad in asfalt heraangelegd.

Timing en impact?

Uitvoering per rijrichting 

De werken starten in de week van maandag 24 mei en zullen een drietal weken duren. De uitvoering gebeurt per rijrichting in twee fases.

Opgelet: asfaltwerken zijn weersgevoelig, waardoor de planning zou kunnen wijzigen.

Eenrichtingsverkeer naar centrum, omleiding naar Houthalen

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. Deze maatregelen gelden voor de volledige uitvoeringstermijn:

  • Gemotoriseerd verkeer kan steeds in één richting langs de werfzone naar het centrum.
  • Richting Houthalen geldt er een omleiding voor gemotoriseerd via de Koningshofweg, Eikenenweg en de N74. Fietsers volgen die omleiding in beide richtingen
  • Informatie over eventuele wijzigingen in de dienstverlening van De Lijn vindt u aan de bushalte in de werfzone of op www.delijn.be.
N715 Zonhoven - fietsrelance

Contacteer ons

Contact
Wegen Limburg
Telefoon
011 74 23 00

Contactformulier