Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing rijweg en fietspaden Sparrenweg

Vernieuwing rijweg en fietspaden Sparrenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N174

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal de Sparrenweg (N174) in Tessenderlo vernieuwen, tussen de rotonde met de Engsbergseweg en het T-kruispunt Nieuwe Dijkstraat. De rijweg wordt over de volledige breedte aangepakt, met nieuwe fietspaden en wegdek. Dat moet het comfort en de veiligheid voor alle weggebruikers verbeteren. 

Wat en waarom?

Meer comfort voor alle weggebruikers

In Tessenderlo vernieuwt AWV de Sparrenweg (N174) over een afstand van ongeveer 1,5 kilometer, tussen de rotonde met de Engsbergseweg en het T-kruispunt met Lapseheide (N287) en Nieuwe Dijkstraat. 

De Sparrenweg is in slechte staat en wordt over de volledige breedte aangepakt. Fietspaden aan weerskanten en de rijweg zelf krijgen een nieuwe toplaag in asfalt. De fietspaden worden breder gemarkeerd. 

AWV kiest bewust voor asfalt als beste ondergrond voor fietspaden. Een fietspad in asfalt zorgt voor meer fietscomfort. Dit jaar zal AWV verspreid over heel Limburg tientallen gelijkaardige projecten uitvoeren, om de staat van de fietspaden langs de gewestwegen te verbeteren.

Timing en impact?

Gefaseerde vernieuwing per rijrichting

De werken starten maandag 28 maart en zullen ongeveer twee weken duren. De vernieuwing gebeurt per rijhelft. De aannemer start op de rijstrook richting Diest, vanaf de rotonde Engsbergseweg.  

Weersgevoelig
Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden.
 

Minderhinder-maatregelen: eenrichtingsverkeer naar Diest, fietsomleiding

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. Deze maatregelen gelden voor de volledige uitvoeringstermijn: 

Fietsers

  • Het fietspad dat wordt vernieuwd, is afgesloten. Er geldt een omleiding via Vlassen en Lapseheide. In de andere richting is er geen hinder.

Gemotoriseerd verkeer

  • Op de Sparrenweg langs de werfzone geldt eenrichtingsverkeer. Verkeer richting Diest kan langs de werken passeren. 
  • Doorgaand verkeer richting Engsbergen/Geel volgt een omleiding via Lapseheide en Engsbergseweg. 
  • Zijstraten zijn in functie van de werken afgesloten ter hoogte van de Sparrenweg, maar blijven bereikbaar via de andere zijde. 

 

Vlaams herstelplan: meer fietspaden dan ooit

COVID-19 heeft de wereld en Vlaanderen hard getroffen. Daarom lanceerde de Vlaamse Regering een herstelplan. Een investering van 4,3 miljard in 180 projecten in uiteenlopende domeinen. Van cultuur tot sport, van onderwijs tot de zorgsector en van technologie tot milieu.  De werken in Tessenderlo worden deels met deze herstelmiddelen uitgevoerd.

Contacteer ons

Contact
Omgevingsmanager Wegen en Verkeer Limburg
Telefoon
0465 09 40 84
E-mail