Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing stadswallen

Vernieuwing stadswallen

Algemeen Overzicht

Datum

Status

In Studie

Provincie

Plaats

Weg

Met de aanleg van de Noordoostelijke omleidingsweg (fase 2) en Zuidoostelijke omleidingsweg wordt op termijn veel zwaar verkeer uit het centrum van Tongeren geweerd. Wanneer de omleidingswegen rondom de stad klaar zijn, kunnen ook de stadswallen gefaseerd worden aangepakt. Dit tussen de Jaminestraat en de Luikerpoort. Het gaat hier dus om een langetermijnproject. Er zal op de wallen meer ruimte voor fietsers en voetgangers moeten komen. De verkeersinfrastructuur moet veiliger en eenvoudiger gemaakt. Op termijn wordt zo het volledige centrum van de stad aantrekkelijker en leefbaarder.

Wat en waarom?

Waarom een herinrichting?

De herinrichting van de wallen is noodzakelijk omwille van verschillende redenen:

  • Momenteel kan je niet veilig fietsen rond Tongeren. Een herinrichting van de wallen met meer ruimte voor de zwakke weggebruiker moet dit mogelijk maken. In de toekomst kan je overal veilig fietsen in beide richtingen. Uiteraard blijft er ook steeds een plek voorbehouden voor het gemotoriseerd bestemmingsverkeer in beide richtingen. 
  • De verkeersinfrastructuur is aan verbetering toe. In de toekomst worden alle kruispunten verbeterd en conflictvrij gemaakt. De nieuwe kruispunten nemen minder plaats in beslag. Er komen overal slimme verkeerslichten. Dit zal de doorstroming van het verkeer bevorderen en het komt de levenskwaliteit voor de omwonenden en de hele stad ten goede.
  • Met de heraanleg van de Motten en de openlegging van de Jeker is de binnenstad een stuk groener en levendiger geworden. Door de volledige Wallen her in te richten trekken we deze lijn door en maken van heel het stadscentrum een mooie en levendige omgeving.

Afbeelding verwijderd.

Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Limburg
Telefoon
011 74 23 00

Contactformulier