Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing wegdek E19 van Wilrijk tot Mechelen-Zuid richting Brussel

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Weg

E19

Zone 3 Mechelen-Noord

Van 4 tot en met 9 juli

Ter hoogte van het complex Mechelen-Noord, vanaf de brug over de Nete tot net voor complex Mechelen-Zuid, vernieuwen we de bovenste laag asfalt over de volledige breedte van de snelweg, uitgezonderd de pechstrook. Het gaat om een afstand van ca. 7,5 km. Vanaf zaterdagavond 4 juli start de aannemer met het plaatsen van de signalisatie, waardoor het verkeer richting Antwerpen al rekening moet houden met beperkte hinder.

De effectieve werken starten op maandagochtend 6 juli en duren 4 kalenderdagen. Vanaf maandagochtend leiden we al het verkeer richting Brussel via een doorsteek in de middenberm naar de andere kant van de snelweg. Zowel richting Brussel als richting Antwerpen zijn er 2 versmalde rijstroken beschikbaar. Er geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u.

werfschema fase 3

De op- en afrit Mechelen-Noord voor verkeer richting Brussel zijn tijdens deze werken afgesloten. Wie normaal in Mechelen-Noord de snelweg zou verlaten, moet al in Rumst de afrit nemen en via de N1 en R6 naar Mechelen rijden. Wie de snelweg richting Brussel op wil rijden, wordt omgeleid via complex Mechelen-Zuid.

omleiding fase 3

Doorschuiven signalisatie

Nachten van 9 en 10 juli

In de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 juli en de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 juli wordt de signalisatie verplaatst van de werfzone ter hoogte van Mechelen-Noord naar de werfzone tussen Kontich en Rumst. Er is tijdens deze twee dagen geen hinder op de snelweg richting Brussel. Het verkeer richting Antwerpen moet wel rekening houden met beperkte hinder.

Zone 2 tussen Kontich en Rumst

Van 11 tot en met 15 juli

Ook in de zone van de brug van de Groeningenlei in Kontich tot net voor complex Rumst (ca. 5,7km) vernieuwen we de asfaltverharding van alle rijstroken richting Brussel, uitgezonderd de pechstrook. Net zoals in de vorige fase zal het verkeer richting Brussel daarom via doorsteken in de middenberm naar de andere kant van de snelweg geleid worden (vanaf zaterdagochtend 11 juli). Zowel richting Brussel als richting Antwerpen zijn er 2 versmalde rijstroken beschikbaar. Er geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u.

Het tankstation en de parking Waarloos blijven bereikbaar via de pechstrook.

werfschema fase 2

De op- en afrit in Kontich voor verkeer richting Brussel zijn tijdens deze werken tijdelijk afgesloten. Het verkeer naar Brussel volgt een omleiding via de N171 en N1 naar complex Rumst en kan daar de snelweg richting Brussel oprijden. Wie in Kontich de snelweg wilt verlaten, moet doorrijden en keren op complex Rumst.

omleiding fase 2

In de nachten van 14 en 15 juli zal de signalisatie ten slotte weer volledig weggenomen moeten worden. Richting Brussel is er dan geen hinder meer. Het verkeer richting Antwerpen moet rekening houden met beperkte hinder.